Μαζική διαδήλωση κατά του Πούτιν στην Μόσχα

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν μέρος στην αντικυβερνητική διαδήλωση που έλαβε χώρα στη Μόσχα, καθώς το κύμα διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχίζεται.

Η μη κυβερνητική οργάνωση White Counter υπολόγισε πως περίπου 50.000 έως 60.000 άνθρωποι βάδισαν στην πορεία, που καθιστά την σημερινή διαδήλωση την μεγαλύτερη των τελευταίων ετών. Η Αστυνομία αντέτεινε ότι η συμμετοχή δεν υπερέβη τα 20.000 άτομα.

Κύρια αφορμή για το συλλαλητήριο ήταν η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την υποψηφιότητα μελών της αντιπολίτευσης στις δημοτικές εκλογές της Μόσχας, που θα διοργανωθούν τον Σεπτέμβριο, όμως φωτιά στο κλίμα έχει βάλει η βίαια καταστολή διαδηλώσεων τις προηγούμενες εβδομάδες.

Περισσότεροι από 140 άνθρωποι προσήχθησαν ή συνελήφθησαν, σύμφωνα με το ανεξάρτητο παρατηρητήριο OVD, κυρίως όταν μέρος του πλήθους προσπάθησε να προσεγγίσει το γραφείο του κ. Πούτιν στο κέντρο της πρωτεύουσας.


AP Photo

Συλλήψεις καταγράφηκαν και σε άλλες πόλεις, όπου διοργανώθηκαν διαδηλώσεις σε υποστήριξη των Μοσχοβιτών. Δεκάδες άνθρωποι κρατήθηκαν στην Αγία Πετρούπολη.

Η σημερινή πορεία ουσιαστικά επιβεβαιώνει πως το κύμα οργής κατά του προέδρου Πούτιν δεν θα καταλαγιάσει εύκολα, ενώ βίαια αντίδραση της Αστυνομίας που έχει οδηγήσει σε περισσότερες από χίλιες συλλήψεις σε διάστημα λίγων εβδομάδων.

Η δημοτικότητα του κ. Πούτιν βρίσκεται στο χειρότερο σημείο εδώ και πολλά χρόνια, παρά την επανεκλογή του πέρυσι στην προεδρία.
Πηγή: skai.gr