17χρονος μαχαίρωσε συνομήλικο του για ένα σχόλιο στο Facebook

Την Βρετανική κοινωνία έχει συγκλονίσει το στυγερό έγκλημα που διαπράχθηκε εναντίον του άτυχου Λούις-Ράιαν Μενέζες, ο οποίος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στο στήθος από συνομήλικο του στο Κινγκσθορπ του Νορθάπτον, τον προηγούμενο Μάιο.

Ο 17χρονος φερόμενος ως δράστης μαχαίρωσε τον άτυχο έφηβο με στρατιωτικό μαχαίρι κατευθείαν στην καρδιά. Το δικαστήριο του Νότινχαμ δεν δίνει τα στοιχεία του δράστη, ωστόσο, η αιτία της δολοφονίας, όπως γνωστοποιήθηκε, είναι κάποια σχόλια που έγιναν στο Facebook από το θύμα.

Ο εισαγγελέας Τζον Λόιντ-Τζόουνς είπε στους ενόρκους: «Όταν πλησίασαν ο ένας τον άλλο, μάρτυρες ανέφεραν πως άκουσαν τον Λούις και τον δράστη να λένε επανειλημμένα ‘Τι ήταν τότε;’» Μετά από τα λόγια αυτά ο φερόμενος ως δράστης τράβηξε ξαφνικά μαχαίρι στο θύμα τραυματίζοντάς το θανάσιμα στο στήθος.

Ο 17χρονος δράστης μαζί με έναν άλλο νεαρό τράπηκαν σε φυγή αφήνοντας πίσω τον αιμόφυρτο Λούις με έναν φίλο του να προσπαθεί να τον βοηθήσει. Σύμφωνα με την νεκροψία πληγή είχε βάθος 2,5 εκατοστά και διαπέρασε την καρδιά του θύματος.

Εντωμεταξύ, ο δράστης συνελήφθη λίγες μέρες αργότερα στο Λονδίνο και δήλωσε ότι επιτέθηκε ενώ βρισκόταν αυτοάμυνα. 

Πηγή: Metro