Συγκλονισμένος ο πλανήτης από το αιματοκύλισμα σε Οχάιο - Ελ Πάσο Vid+pics

Συγκλονισμένος είναι ο πλανήτης από τις δύο ένοπλες επιθέσεις με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες που σημειώθηκαν στις ΗΠΑ με διάφορα λίγων ωρών. 

Στην πόλη Ελ Πάσο, στην Πολιτεία Τέξας, ένας λευκός 21ενος ετών άνοιξε πυρ σε  πολυκατάστημα της αλυσίδας Walmart  με αποτέλεσμα τουλάχιστον 20 άνθρωποι να σκοτωθούν και 26 να τραυματιστούν. 

Σε στιγμιότυπο από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης ο νεαρός εικονίζεται να κινείται προς το πολυκατάστημα με ένα τουφέκι στα χέρια και τα αυτιά του καλυμμένα με ωτοασπίδες σκοπευτηρίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης που συνελήφθη είχε συντάξει ένα «μανιφέστο» το οποίο καθιστά σαφές ότι επρόκειτο για «έγκλημα μίσους».


Στην πόλη Ντέιτον του Οχάιο των ΗΠΑ άγνωστος άνοιξε πυρ έξω απο χώρο διασκέδασης με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Οι τραυματίες αυξήθηκαν σε 26, σύμφωνα με τη δήμαρχο Ναν Χέιλι, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Είκοσι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν και βρίσκονται στα νοσοκομεία», είπε χαρακτηριστικά η δήμαρχος στην διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου. 


Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο δράστης.


Ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε σήμερα τις επιθέσεις κατά “ανυπεράσπιστων ανθρώπων” σε ένα ξέσπασμα της βίας των όπλων, σε τρεις αμερικανικές πολιτείες.

Μιλώντας σε χιλιάδες πιστούς και τουρίστες στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου για το κυριακάτικο μήνυμά του και την ευλογία του, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε ότι βρίσκεται πνευματικά κοντά στα θύματα, στους τραυματισμένους και στις οικογένειες που επηρεάζονται από τις επιθέσεις οι οποίες “αιματοκύλισαν το Τέξας, την Καλιφόρνια και το Οχάιο.”

Ο  Ντόναλντ Τραμπ επίσης καταδίκασε μέσω Twitter το «τραγικό» μακελειό στο Ελ Πάσο και μίλησέ για «μια άνανδρη ενέργεια». 

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: AP- ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr