Η Ράκετε μηνύει τον Σαλβίνι για συκοφαντική δυσφήμηση

Μήνυση σε βάρος του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι για συκοφαντική δυσφήμιση θα καταθέσει η γερμανίδα πλοίαρχος του πλοίου διάσωσης προσφύγων και μεταναστών Καρόλα Ράκετε.

Η 31χρονη Ράκετε συνελήφθη αφότου, αψηφώντας την ιταλική Ακτοφυλακή, αποβίβασε διασωθέντες στην Λαμπεντούζα.

Συνελήφθη με κατηγορίες πως έθεσε σε κίνδυνο ζωές ιταλών ενστόλων και αγνόησε εντολές στρατιωτικών, όμως στις αρχές της εβδομάδας δικαστής απέρριψε τις κατηγορίες και την απελευθέρωσε από κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο κ. Σαλβίνι, επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας, είναι υπέρμαχος της απαγόρευσης ελλιμενισμού σε πλοία φιλανθρωπικών οργανώσεων που διασώζουν μετανάστες στην Μεσόγειο. Έχει επανειλημμένα επιτεθεί φραστικά στην κ. Ράκετε, αποκαλώντας την «πειρατή», και υποσχόμενος να την εκδιώξει από την Ιταλία.

Ο δικηγόρος της νεαρής Γερμανίδας, Αλεσάντρο Γκαμπερίνι, υπογράμμισε πως η μήνυση έχει ήδη συνταχθεί, κατηγορώντας τον κ. Σαλβίνι πως έχει υποκινήσει μίσος εναντίον της πελάτισσάς του. Η κ. Ράκετε έχει γίνει στόχος πληθώρας απειλών στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Γκαμπερίνι επισήμανε πως η υπόθεση για συκοφαντική δυσφήμηση θα «στείλει σινιάλο» ότι δεν είναι δυνατόν να προσβάλλεις κάποιον κατά το δοκούν δίχως συνέπειες.

Ο κ. Σαλβίνι πάντως φαντάζει
έτοιμος να αξιοποιήσει επικοινωνιακά την υπόθεση. «Παραβιάζει τους νόμους και επιτίθεται σε ιταλικά πλοία, και μετά με καταγγέλλει. Δεν φοβάμαι τους μαφιόζους, πόσω μάλλον μία πλούσια κακομαθημένη γερμανίδα κομμουνίστρια», έγραψε στο Twitter.

Πηγή: skai.gr