Serial Killer: Μια βαλίτσα γεμάτη φρίκη- Η προσοχή πλέον στην 6χρονη Sierra

Το κεφάλαιο των δύσκολων ερευνών που διήρκεσαν 49 μέρες στην Κόκκινη Λίμνη έκλεισε χθες, με τραγικό αλλά και λυτρωτικό τρόπο. Η σορός της 29χρονης Maricar Valdez από τις Φιλιππίνες βρέθηκε στον υγρό τάφο όπου επέλεξε να την τοποθετήσει ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς, σύμφωνα με το politis.com.cy.

 Οι 18 μήνες που πέρασαν από τη δολοφονία της λειτούργησαν ενισχυτικά στην αποκάλυψη της φρίκης. Η σορός ήταν σε σχεδόν πλήρη αποσύνθεση και η αυτοψία που έγινε μετά την ανεύρεσή της δεν μπόρεσε να δώσει πολλά στοιχεία. Αυτό όμως που οι ανακριτές θεωρούν σημαντικό είναι ότι ο καθ’ ομολογία δολοφόνος στην κατάθεσή του έδωσε ακριβή στοιχεία.
Δεμένη


Το θέαμα που αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν μπροστά στη σορό που ανασύρθηκε εντός της βαλίτσας που βρέθηκε στην Κόκκινη Λίμνη, ήταν ανατριχιαστικό. Ο αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, που έσπευσε στην περιοχή μετά τον εντοπισμό της βαλίτσας, περιορίστηκε να αναφέρει ότι στα 42 χρόνια της υπηρεσίας του στην Αστυνομία δεν έχει δει κάτι παρόμοιο, τέτοια αγριότητα και θηριωδία. Το πτώμα της 29χρονης ήταν δεμένο με σκοινιά αλλά επί του παρόντος κανείς δεν μπορεί να πει αν είχαν δεθεί τα χέρια και τα πόδια. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται το θύμα να φορούσε ρούχα όταν δολοφονήθηκε και τοποθετήθηκε στη βαλίτσα, αλλά ούτε και αυτό μπορεί αν το πει κάποιος με βεβαιότητα καθώς η λάσπη από τον βυθό της λίμνης δεν έδινε καθαρή εικόνα. Η εξέταση που θα γίνει στο νεκροτομείο και η νεκροτομή που θα ακολουθήσει θα μπορέσουν να δώσουν περισσότερες απαντήσεις.

Εντός της βαλίτσα βρέθηκαν κομμάτια από πλάκες που χρησιμοποιούνται στα πεζοδρόμια και είχαν τοποθετηθεί για να μείνει η βαλίτσα στον βυθό. Με βεβαιότητα αυτό που έχουν συμπεράνει οι αρχές είναι ότι πρόκειται για σορό ενήλικης γυναίκας. Η ταυτοποίηση θα γίνει με DNA, ενώ θα αναζητηθούν και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η δολοφονία τον Δεκέμβριο του 2017.

Και τώρα η Sierra


Μετά την ανεύρεση της σορού της Maricar όλο το βάρος της έρευνας θα πέσει από σήμερα στη Λίμνη Μεμί, όπου αναζητείται η σορός της 6χρονης Sierra, κόρης της Marry Rose. Η έρευνα στη Λίμνη Μεμί θεωρείται πιο δύσκολη, αλλά από χθες οι ελπίδες αναπτερώθηκαν και η ψυχολογία των μελών της Πυροσβεστικής και της ιδιωτικής εταιρείας είναι βελτιωμένη. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί οι 6 σοροί των επτά θυμάτων τα οποία ομολόγησε πως δολοφόνησε ο Ν. Μεταξάς.

Ανανέωση κράτησης

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, αύριο ο Ν. Μεταξάς αναμένεται να οδηγηθεί στο δικαστήριο για να ζητηθεί ανανέωση του διατάγματος κράτησής του καθώς υπάρχει ακόμα ανακριτικό έργο που πρέπει να γίνει. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ανακριτές έχουν λάβει εκατοντάδες καταθέσεις και έχουν κάνει τεράστιο αριθμό ερευνών σε χώρους που θεωρούν ότι σχετίζονται με τα εγκλήματα. Σημαντικό και καθοριστικό είναι και το έργο του Γραφείου Διερεύνησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο έχει ρίξει φως σε πολλές σκοτεινές πτυχές της ιστορίας. Αναζητούνται τρεις γυναίκες που συνομιλούσαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Badoo με τον «Ορέστη», ενώ γίνονται έρευνες για εντοπισμό τεκμηρίων τα οποία συμπληρώνουν κενά στο παζλ της έρευνας.

Στο Προεδρικό το μήνυμα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε από πρώτο χέρι για τον εντοπισμό της σορού της Maricar καθώς ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Μ. Τράγκολας και ο αρχηγός Αστυνομίας Κ. Μιχαηλίδης βρίσκονταν σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, όταν λήφθηκε το μήνυμα από την Κόκκινη Λίμνη. Τόσο ο κ. Μιχαηλίδης όσο και ο κ. Τράγκολας μαζί με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας Ν. Σιάηλο μετέβησαν στην Κόκκινη Λίμνη, όπου ήδη είχαν πάει οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους, Σοφοκλής Σοφοκλέους και Αγγελική Παπέττα.
Πηγή: Πηγή: politis.com.cy