Τραμπ: Ώρα για δασμούς– Το Μεξικό ΘΗΣΑΥΡΙΖΕΙ, εκμετάλλευση επί δεκαετίες

«Ώρα για δασμούς» δήλωσε την Παρασκευή στο λογαριασμό του στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένοντας στην επιβολή επιπρόσθετων δασμών 5% σε όλα τα αγαθά που εισάγονται στη χώρα από το Μεξικό, αρχής γενομένης από τον Ιούνιο.

«Το Μεξικό εκμεταλλεύθηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες επί δεκαετίες. Λόγω των Δημοκρατικών, οι νόμοι περί μετανάστευσης είναι ΚΑΚΟΙ. Το Μεξικό ΘΗΣΑΥΡΙΖΕΙ από τις Η.Π.Α., το κάνει εδώ και δεκαετίες, μπορεί εύκολα να διορθώσει αυτό το πρόβλημα. Ώρα να κάνουν τελικά αυτό που πρέπει να γίνει!» σημείωσε στο πρώτο του Tweet ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τραμπ δεν έκρυψε ότι στόχος του είναι και ο επαναπατρισμός των αμερικανικών εταιρειών στις ΗΠΑ: «Για να μην πληρώσουν τους δασμούς, αν ξεκινήσουν να αυξάνονται, οι εταιρείες θα εγκαταλείψουν το Μεξικό, το οποίο έχει πάρει το 30% της αυτοκινητοβιομηχανίας μας, και θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους στις ΗΠΑ. Το Μεξικό, συνέχισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, πρέπει να πάρουν πίσω τη χώρα τους από τους βαρόνους των ναρκωτικών και τα καρτέλ. Ο δασμός αφορά την παύση (διακίνησης) των ναρκωτικών καθώς και των παράνομων (μεταναστών)!

«Το 90% των ναρκωτικών
που έρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες έρχονται μέσω του Μεξικού και των νότιων συνόρων μας. 80.000 άνθρωποι πέθαναν πέρυσι, 1.000.000 άνθρωποι καταστράφηκαν. Αυτό έχει συνεχιστεί για πολλά χρόνια και δεν έχει γίνει κάτι γι’ αυτό. Έχουμε ένα εμπορικό έλλειμμα 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το Μεξικό. Είναι ώρα!» κατέληξε ο Ντόναλντ Τραμπ. 

Πηγή: skai.gr - Σ.Κ