Η Κίνα απειλεί τις ΗΠΑ με αντίποινα για τις κυρώσεις στη Huawei

Με αντίποινα απειλεί το Πεκίνο την Ουάσιγκτον, μετά το διάταγμα Τραμπ που απαγορεύει σε αμερικανικές εταιρείες τη χρήση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού που οι ΗΠΑ θεωρούν ότι συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Η Κίνα απειλεί να αντιδράσει εναντίον των αμερικανικών κυρώσεων, που θεωρούνται ως μια προσπάθεια περιορισμού της διεθνούς επέκτασης τους κινεζικού τεχνολογικού γίγαντα Huawei.  Το Πεκίνο κατηγόρησε τον πρόεδρο Τραμπ ότι έχει εμπλακεί σε «βιομηχανικό σαμποτάζ, χρησιμοποιώντας την κρατική ασφάλεια ως «πρόσχημα για την καταστολή των ξένων επιχειρήσεων».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Λου Κανγκ δήλωσε ότι το Πεκίνο «αντιτίθεται σε χώρες που επιβάλλουν μονομερείς κυρώσεις στις κινεζικές εταιρείες και θα αναλάβει δράση».

«Καλούμε τις ΗΠΑ να σταματήσουν αυτή την πρακτική και να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες επιχειρηματικής συνεργασίας» δήλωσε ο κ. Λου. Ο κινέζος αξιωματούχος δεν έδωσε πάντως λεπτομέρειες σχετικά με το πώς η Κίνα σχεδιάζει να αντιδράσει εναντίον των αμερικανικών κυρώσεων.

Την απόφαση έλαβε την Τετάρτη η κυβέρνηση Τραμπ, και μολονότι το διάταγμα δεν ονομάζει καμία εταιρεία, εντούτοις φαίνεται ότι στοχεύει την Huawei. Η Huawei αρνείται ότι τα προϊόντα της αποτελούν απειλή για την ασφάλεια και λέει ότι είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ.

Πηγή: skai.gr