Bild για Sukhoi: Πέθανε κόσμος για να σωθούν βαλίτσες των «προυχόντων»;

Ένα σοβαρό ερώτημα για τη μοιραίο Sukhoi της Αeroflot θέτει η γερμανική Bild βασιζόμενη στα αποκαλυπτικά βίντεο από την ώρα του δυστυχήματος καθώς και σε μαρτυρίες.

«Έπρεπε τόσοι πολλοί άνθρωποι να πεθάνουν, επειδή οι επιβάτες στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου ήθελαν να σώσουν τις χειραποσκευές τους;» διερωτάται η Bild. «H πιθανότητα αυτή δεν μπορεί να αποκλειστεί» τονίζει χαρακτηριστικά το γερμανικό μέσο.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ορισμένοι επιβάτες άρπαξαν τις αποσκευές τους από το μπροστινό μέρος του αεροπλάνου – μια κίνηση που κοστίζει πολύτιμο χρόνο, και μπορεί να συντέλεσε στο να πεθάνουν περισσότεροι άνθρωποι από το πίσω μέρος του αεροπλάνου.

Στα αεροσκάφη Aeroflot της πτήσης SU 1492 υπήρχαν συνολικά δώδεκα θέσεις στην business class και 75 στην οικονομική θέση.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κάποιοι επιβάτες άρχισαν να πανικοβάλλονται και σηκώθηκαν από το κάθισμά τους παίρνοντας μαζί τις χειραποσκευές τους με αποτέλεσμα να κλείσουν τον κεντρικό διάδρομο. Έτσι, η εκκένωση του αεροσκάφους έγινε πιο δύσκολη και περισσότεροι επιβάτες των μη προνομιούχων θέσεων έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με το ρωσικό δίκτυο «24tv».

Στην τραγική πτήση επέβαιναν συνολικά 78 άνθρωποι ενώ 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους δύο παιδιά κι ένα μέλος του πληρώματος. Ο πιλότος του αεροσκάφους της Aeroflot δήλωσε σήμερα Δευτέρα ότι η αιτία για την τραγωδία ήταν οι κακές καιρικές συνθήκες και ένας κεραυνός που χτύπησε το αεροσκάφος.
Πηγή: skai.gr