Κλείσιμο

Κύπρος - «Ορέστης»: Eντόπισαν αντικειμένο στη λίμνη - Επιστρατεύουν σόναρ

Με τον εντοπισμό ενός, άγνωστου προς το παρόν, αντικειμένου στην «Κόκκινη Λίμνη» ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα του Πάσχα οι έρευνες στην «Κόκκινη λίμνη» για την εξεύρεση νέου πτώματος του κατά συρροήν δολοφόνου «Ορέστη». Το σημείο σηματοδοτήθηκε από τις αρχές.

Η μειωμένη ορατότητα δυσχέραινε τις έρευνες στην περιοχή, αφού κατέστη αδύνατον να εισέλθει εντός αυτής δύτης. Ως εκ τούτου οι έρευνες ολοκληρώθηκαν χωρίς συγκεκριμένο αποτέλεσμα για να συνεχιστούν την Τρίτη. 

Ο διαφορετικός τρόπος δράσης


Σημειώνεται ότι το πτώμα που ανασύρθηκε την Κυριακή του Πάσχα από την «Κόκκινη λίμνη» και το οποίο ο «Ορέστης» τοποθέτησε σε βαλίτσα έχει διαφορές με τα δύο προηγούμενα, αυτά δηλαδή που εντοπίστηκαν σε φρεάτιο στο μεταλλείο του Μιτσερού.

Οι βασικές διαφορές και αυτές που είναι εκ πρώτης όψεως ορατές είναι ότι το πτώμα στην βαλίτσα έφερε ρούχα και δεν ήταν δεμένο σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες περιπτώσεις που οι γυναίκες ήταν γυμνές και δεμένες χειροπόδαρα.

Επιστρατεύουν σόναρ


Οι κυπριακές αρχές επιστρατεύουν ειδικό εξειδικευμένο μηχάνημα (σόναρ) το οποίο έχει την δυνατότητα να σαρώνει σε υψηλή ευκρίνεια κάτω από το νερό. 

Το σόναρ φθάνει από το εξωτερικό την Παρασκευή για να χρησιμοποιηθεί στις έρευνες από το Σάββατο. Σκοπός είναι να ελεγχθεί με μεγάλη λεπτομέρεια ο βυθός και ιδιαίτερα τα πιο βαθιά σημεία στις δύο λίμνες – Λίμνη «Μεμί» στο Ξυλιάτο και Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό – για τις ανάγκες των ερευνών.

Η κάθοδος των Βρετανών

Ειδικοί Βρετανοί εμπειρογνώμονες ενισχύουν την Αστυνομία στο πεδίο της διερεύνησης του πρωτοφανούς αυτού εγκλήματος.

Πέντε ειδικοί από το Ηνωμένο Βασίλειο, θα ενημερωθούν εκτενώς για το προφίλ του 35χρονου αλλά και για την μέχρι τώρα πορεία των ερευνών με στόχο να μπορέσουν άμεσα να εμπλακούν εμπράκτως στην διαδικασία.

Σκοπός είναι να μπορέσει να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα για το κατά πόσον ο 35χρονος έχει αποκαλύψει ολόκληρη την φρικαλέα δράση του ή αν κρύβει ακόμα σκοτεινά μυστικά.

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου