Κλείσιμο

Βουλευτής του Γουαϊδό συνελήφθη από το καθεστώς Μαδούρο

Οι μυστικές υπηρεσίες της Βενεζουέλας συνέλαβαν σήμερα τον αντιπολιτευόμενο βουλευτή Χιλμπέρ Κάρο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το κοινοβούλιο, που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή παραβιάζει την ασυλία του.

«Η δικτατορία συνέλαβε και πάλι αυθαίρετα τον βουλευτή Χιλμπέρ Κάρο, παραβιάζοντας την κοινοβουλευτική ασυλία του», έγραψαν οι βουλευτές στον λογαριασμό της Εθνοσυνέλευσης στο Twitter.

Προσέθεσαν πως θεωρούν το καθεστώς μόνο υπεύθυνο εάν συμβεί οτιδήποτε στον κ. Κάρο.

Σύμφωνα με την συνάδελφό του, Αντριάνα Πιτσάρντο, ο Κάρο συνελήφθη ενώ βρισκόταν σε εστιατόριο στο προάστιο Λας Μερσέδες του Καράκας. «Αγνοούμε τους λόγους», σημείωσε.

Ο κ. Κάρο είναι μέλος του κόμματος του Χουάν Γουαϊδό, ο οποίος έχει αναγνωριστεί από περίπου 50 χώρες ως νόμιμος, μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Είχε συλληφθεί ξανά τον Ιανουάριο του 2017 με την κατηγορία της προδοσίας και της κλοπής όπλων από τις ένοπλες δυνάμεις. Παρέμεινε στη φυλακή επί ενάμιση χρόνο και αποφυλακίστηκε, μαζί με άλλους 39 κρατούμενους, τον Ιούνιο του 2018, χωρίς να έχει καταδικαστεί.

Τον περασμένο Οκτώβριο ένας στρατοδίκης, που στο μεταξύ είχε ζητήσει άσυλο στην Κολομβία, απολογήθηκε στον Κάρο επειδή διέταξε τη σύλληψή του.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters/Γαλλικό Πρακτορείο