Δέκα περιστατικά πιθανής παρακώλυσης Δικαιοσύνης από Τραμπ έψαξε ο Μάλερ

Δέκα περιστατικά όπου ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ πιθανώς διέπραξε παρακώλυση Δικαιοσύνης εξέτασε ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γουίλιαμ Μπαρ, λίγη ώρα πριν την δημοσίευση του λογοκριμένου πορίσματος περίπου 400 σελίδων.

Ο κ. Μπαρ ωστόσο επέμεινε στην αρχική απόφασή του ότι από τα στοιχεία που παραθέτει η έκθεση Μάλερ δεν προκύπτει ποινική ευθύνη του κ. Τραμπ και συνεπώς δεν προκρίνεται κατηγορία.

«Ο υφυπουργός και εγώ συμπεράναμε πως τα αποδεικτικά στοιχεία που ανέπτυξε ο ειδικός εισαγγελέας δεν επαρκούν ώστε να διαπιστωθεί ότι ο πρόεδρος διέπραξε παρακώλυση δικαιοσύνης», είπε ο κ. Μπαρ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σημείωσε πως η ηγεσία του υπουργείου διαφώνησε με ορισμένες νομικές θεωρίες που χρησιμοποίησαν ο κ. Μάλερ και η ομάδα του, όμως διευκρίνισε πως τελικά δέχτηκαν το νομικό πλαίσιο Μάλερ και με βάση αυτό συμπέραναν ότι δεν προκύπτει κατηγορία για παρακώλυση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επαναβεβαίωσε επίσης την κρίση του ότι η έρευνα Μάλερ δεν εντόπισε στοιχεία που να φανερώνουν υπόγεια συνεργασία ανάμεσα στην προεκλογική εκστρατεία του κ. Τραμπ και την Ρωσία.

Οι παρεμβάσεις της Ρωσίας στις εκλογές του 2016 «δεν έγιναν σε συνεργασία με τον πρόεδρο Τραμπ ή την καμπάνια Τραμπ» ούτε με την «εν γνώσει βοήθεια οποιουδήποτε Αμερικανού», ανέφερε.

«Ούτε σύμπραξη, ούτε παρακώλυση», τιτίβισε ο κ. Τραμπ, προσθέτοντας πως «το παιχνίδι τελείωσε» για όσους τον αντιπαλεύονται.

Πηγή: skai.gr