Παραμένουν στους δρόμους του Λονδίνου ακτιβιστές για την κλιματική αλλαγή

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται σήμερα στο Λονδίνο οι δράσεις ακτιβιστών της οργάνωσης ‘Extinction Rebellion’, που πραγματοποιούν από τη Δευτέρα πορείες και «καταλήψεις» σε διάφορα κεντρικά σημεία της βρετανικής πρωτεύουσας. 

Οι χιλιάδες ακτιβιστές ζητούν από τη βρετανική κυβέρνηση να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα, έτσι ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω κλιματική αλλαγή και να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες αυτής.

Οι επικεφαλής της οργάνωσης έχουν προαναγγείλει για σήμερα δράσεις που θα προκαλέσουν «μη βίαιη διατάραξη» των δρομολογίων του υπόγειου σιδηροδρόμου του Λονδίνου.

Σκοπός, όπως και με τις υπόλοιπες δράσεις, ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, είναι «να αναδειχθεί το έκτακτο της οικολογικής κατάρρευσης».

Οι επικεφαλής της οργάνωσης έχουν ήδη παραδεχθεί ότι ορισμένες από τις σημερινές δράσεις τους θα είναι παράνομες, προσθέτοντας όμως ότι οι ακτιβιστές θα περιμένουν να συλληφθούν.

Ήδη τη Δευτέρα και την Τρίτη η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου έχει προβεί σε 290 συλλήψεις.

«Απολογούμαστε ειλικρινά σε όλους εκείνους που ίσως ταλαιπωρηθούν ως συνέπεια αυτής της διατάραξης. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δε θα σκεφτόμασταν ποτέ να διαταράξουμε τη λειτουργία του υπόγειου σιδηρόδρομου, αλλά πρόκειται για έκτακτη ανάγκη» ανέφεραν οι επικεφαλής της οργάνωσης Extinction Rebellion.

Η παρουσία των ακτιβιστών αυτή την εβδομάδα επικεντρώνεται στις περιοχές Oxford Circus, Marble Arch και στη γέφυρα του Waterloo.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο