Γκάνα: Τοποθέτησαν άγαλμα (λευκού) αγγέλου να σκοτώνει (μαύρο) δαίμονα

Ένα άγαλμα ενός αγγέλου που σκοτώνει ένα δαίμονα τοποθετημένο στην αυλή μιας καθολικής εκκλησίας δεν είναι κάτι αξιοπερίεργο, το αντίθετο μάλιστα. Όταν όμως ο άγγελος είναι κατάλευκος, ο δαίμονας βαμμένος μαύρος και βρίσκεσαι στη Γκάνα της Αφρικής, τότε προκαλείται σάλος…

Η φωτογραφία του αγάλματος, που βρίσκεται στην ρωμαιοκαθολική εκκλησία της Tepa, στην περιοχή Ashanti στη νότια Γκάνα, διαμοιράστηκε στο Facebook στις 25 Μαρτίου από έναν κάτοικο της περιοχής, τον Yaw Amoffaya Antwi. Ο Antwi αποκάλεσε το άγαλμα "αηδιαστικό" προσθέτοντας: "Ο Σατανάς είναι μαύρος [και] ο άγγελος είναι λευκός’’.

Κάποιοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατηγόρησαν τον γλύπτη του αγάλματος για υπεράσπιση της ‘’ιδεολογίας της  λευκής υπεροχής’’. "Αυτό πρέπει να αφαιρεθεί, όχι να ξαναβαφεί" σχολίασε ένας χρήστης. 

"Ας αρχίσουμε την εκστρατεία, ζωγραφίστε όλα τα αγάλματα του Ιησού στη Γκάνα μαύρα ή αποκαθηλώστε τα! Μπορείτε ακόμα να κρατήσετε τον Χριστιανισμό σας, αλλά ο ρατσισμός είναι αντίθετος στο νόμο!" σχολίασε άλλος χρήστης του Facebook που έδειξε πιο ακραίος. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα άγαλμα προκάλεσε διαμάχες στη Γκάνα. Το Δεκέμβριο του 2018, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου της Γκάνας γκρέμισαν ένα άγαλμα του Μαχάτμα Γκάντι, καθώς υποστήριξαν ότι θεωρούσε τους Αφρικανούς ‘’κατώτερους’’ και τους χαρακτήριζε ως ‘’άγριους’’ σε μερικά από τα γραπτά του.
Πηγή: skai.gr