Βανδαλισμοί σε τεμένη στο Μπέρμιγχαμ, κινητοποιήθηκε η αντιτρομοκρατική

Φθορές σε πέντε τεμένη στην περιοχή του Μπέρμιγχαμ, στην κεντρική Αγγλία, προκάλεσαν άγνωστοι κατά την διάρκεια της νύχτας οδηγώντας στην κινητοποίηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε πως τα περιστατικά φαίνεται να συνδέονται μεταξύ τους, όμως έως τώρα δεν έχει αποσαφηνιστεί το κίνητρο.

Οι βανδαλισμοί έρχονται στον απόηχο της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στην Νέα Ζηλανδία, όπου 50 άνθρωποι δολοφονήθηκαν μέσα σε δύο τζαμιά κατά την διάρκεια των μεγάλων προσευχών της περασμένης Παρασκευής. Ένας ύποπτος έχει συλληφθεί και από μανιφέστο που είχε αναρτήσει πριν το χτύπημα φαίνεται πως ήταν ακροδεξιός υπέρμαχος της ανωτερότητας της λευκής φυλής.

Τα πρώτα στοιχεία καταδεικνύουν πως ο δράστης ή οι δράστες στο Μπέρμιγχαμ χρησιμοποίησαν βαριοπούλα για να σπάσουν τζάμια στους χώρους λατρείας. Τα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζουν τα ευρήματα και παράλληλα μελετάται το υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Οι περιπολίες στις συνοικίες του Μπέρμιγχαμ έχουν ενισχυθεί και υπάρχει στενή επικοινωνία ανάμεσα στην Αστυνομία και τα τεμένη της περιοχής.
Πηγή: skai.gr