Μαθητής επιτέθηκε σε καθηγητή και μέλη προσωπικού σε σχολείο στο Όσλο

Μαθητής τραυμάτισε σήμερα ελαφρά έναν καθηγητή και τρία ακόμη μέλη του προσωπικού ενός σχολείου στο Όσλο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το αγόρι, που φοιτά στο σχολείο αυτό, συνελήφθη μετά τις καταγγελίες ότι επιτέθηκε εναντίον του προσωπικού με ένα μαχαίρι. Προς το παρόν το κίνητρό του δεν είναι γνωστό, όμως σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το περιστατικό σημειώθηκε έπειτα από έναν διαπληκτισμό στο διάλειμμα.

Η αστυνομία του Όσλο ανακοίνωσε στο Twitter ότι έστειλε περιπολικά στο σχολείο του Μπρίνσενγκ περίπου στις 08:30 το πρωί εξαιτίας ενός περιστατικού «βίας και μιας απειλητικής κατάστασης».

Ένας μικρός μαθητής απειλούσε έναν εργαζόμενο με ένα μαχαίρι ψωμιού, όπως αποδείχθηκε τελικά. Ο δράστης, που περιγράφεται ως πολύ μικρός σε ηλικία, τέθηκε υπό έλεγχο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τέσσερις εργαζόμενοι στο σχολείο αυτό, που βρίσκεται στο ανατολικό Όσλο, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Dagbladet, έχουν υποστεί τραύματα από δαγκωματιές, ενώ ένας εξ αυτών έχει τραυματιστεί με ένα πιρούνι.

Ο Σβεν Κρίστιαν Λάι της αστυνομίας του Όσλο επεσήμανε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν.

 «Έχει συλληφθεί ένα πολύ μικρό αγόρι. Δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο για την τάξη στην οποία φοιτά. Συνελήφθη μέσα στο σχολείο», επεσήμανε.

Πηγή: Reuters-skai.gr