HΠΑ: Πολλοί τραυματίες σε κρουαζιερόπλοιο που έπληξαν ισχυροί άνεμοι (vid)

Iσχυρή ριπή ανέμου που υπολογίζεται πως άγγιζε σχεδόν τα 185 χιλιόμετρα την ώρα ( παραπέμπουν σε τυφώνα τύπου 3.)  έπληξε το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Escape με προορισμό την Φλώριντα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πλήθος επιβατών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν έχει διευκρινίσει μέχρι στιγμής τον ακριβή αριθμό των τραυματιών ωστόσο αναφέρεται σε μικροτραυματισμούς.

Παράλληλα κάνει λόγο για μη σοβαρές ζημιές, εντούτοις εικόνες και video από το εσωτερικό του πλοίου, τα οποία και ήρθαν στο φως της δημοσιότητας παραπέμπουν σε βομβαρδισμένο τοπίο.

«Αναφέρθηκαν πολλοί τραυματισμοί. Η υγεία των επιβατών και του πληρώματος, είναι στην άμεση προτεραιότητά μας. Δεν σημειώθηκε καμία ζημιά στο πλοίο, που παραμένει πλήρως λειτουργικό και συνεχίζει βάσει του αρχικού προγράμματος», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας στο Twitter.

Το πλοίο πραγματοποιούσε ταξίδι επτά ημερών και απέπλευσε από την Νέα Υόρκη με προορισμό την Φλώριντα, όπου και έφτασε χθες Τρίτη.

Πρόκειται για κρουαζιερόπλοιο που μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους των 4,200 επιβατών και άνω των 1.700 μελών πληρώματος.


Πηγή: Daily Mail