Ολοκληρώνεται ο θεαματικός οριζόντιος ουρανοξύστης στην Κίνα (video)

Κοντά στην ολοκλήρωση είναι, μετά από έξι χρόνια εργασιών, η κατασκευή του Raffles City Chongqing, του πρωτοποριακού οριζόντιου ουρανοξύστη, σύμφωνα με το New Atlas.

Ο ουρανοξύστης, ο οποίος αντιπροσωπεύει ένα πρωτοποριακό οικοδομικό εγχείρημα, αποτελείται από οκτώ πύργους και μια τεράστια γέφυρα που έχει μήκος 300 μέτρων και καλύπτεται από περίπου 3.000 πάνελ γυαλιού και αλουμινίου.

Η εταιρεία που έχει αναλάβει την ανέγερση του ουρανοξύστη, η CapitaLand, αναφέρει πως απομένει να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο εσωτερικό του πρωτότυπου ουρανοξύστη. Τα επίσημα εγκαίνια αναμένονται στο δεύτερο μισό του 2019.

Η ασυνήθιστη σχεδίαση είναι εμπνευσμένη από κινέζικα εμπορικά πλοία που διέρχονταν από τον ποταμό της πόλης στο παρελθόν.

Η συνολική επιφάνεια των ορόφων αγγίζει τα 817.000 τετραγωνικά μέτρα ενώ η γέφυρα υποστηρίζεται από τέσσερις ουρανοξύστες των 250 μέτρων. Στη μέση της γέφυρας συνδέεται άλλο ένα ζεύγος ουρανοξυστών, ύψους 350 μέτρων, μέσω δύο μικρότερων γεφυρών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο εσωτερικό της γέφυρας θα υπάρχουν δύο πισίνες, μια γκαλερί, μεγάλοι κήποι με δέντρα, εστιατόρια κ.α. Στο υπόλοιπο Raffles City Chongqing θα έχει γραφεία και διαμερίσματα.

Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μπαζιάνα