Στο Βιετνάμ ο Κιμ με το θωρακισμένο τρένο - Βίντεο με τη στάση για τσιγάρο

Έφτασε σήμερα στο Βιετνάμ ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν μετά από ένα ταξίδι 4.000 χιλιομέτρων από την Πιονγκγιάνγκ με το θωρακισμένο τρένο του για την πολυαναμενόμενη συνάντησή του κορυφής με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Ανόι.

Το τρένο του βορειοκορεάτη ηγέτη θα παραμείνει στη Ντονγκ Ντανγκ ενώ ο Κιμ διένυσε τα 170 χιλιόμετρα που απομένουν ως την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, το Ανόι, με μια μεγάλη αυτοκινητομπή.

Ο συρμός στον οποίο επέβαινε ο Κιμ έφθασε στον σταθμό της παραμεθόριας πόλης Ντον Νταν, αφού πέρασε τα σύνορα με την Κίνα.

Ο Κιμ έτυχε θερμής υποδοχής από τους αξιωματούχους της κυβέρνησης του Βιετνάμ. Οι αρχές είχαν στρώσει κόκκινο χαλί, ενώ τιμές απέδωσε άγημα του στρατού, με φόντο τις σημαίες των δύο χωρών.

Εν τω μεταξύ, τον γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας να ανάβει ένα τσιγάρο και να καπνίζει όταν το τρένο του πραγματοποιήσε στάση στo Νάνινγκ της νότιας Κίνας.



Ο Τραμπ αναμένεται να αφιχθεί στο Ανόι αργότερα σήμερα Τρίτη.

Η συνάντηση των δυο ηγετών, η δεύτερη μετά την Σύνοδο Κορυφής στη Σιγκαπούρη τον περασμένο Ιούνιο, αναμένεται να προχωρήσει τη συμφωνία τους για την από κοινού αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

Η δεύτερη σύνοδος μεταξύ των δύο ηγετών αναμένεται να ξεκινήσει αύριο Τετάρτη και να ολοκληρωθεί μεθαύριο Πέμπτη. Οι δυο ηγέτες θα έχουν χωριστές συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του Βιετνάμ.
Πηγή: skai.gr