Κριτική στην κυβέρνηση Τραμπ για την ελλιπή ενημέρωση για Κασόγκι

Κριτική στην κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ άσκησε ο επικεφαλής Ρεπουμπλικάνος στην επιτροπή Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικλ Μακόλ ότι δεν ενημέρωσε σωστά το Κογκρέσο για την έρευνα αναφορικά με τη δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο.

Με βάση τις διατάξεις νόμου που ενεργοποίησε το Κογκρέσο ο Λευκός Οίκος όφειλε να ενημερώσει τους κοινοβουλευτικούς για την πορεία της έρευνας για τον φόνο του Κασόγκι.

Βασικό σημείο για το αμερικανικό κοινοβούλιο είναι να εξακριβωθεί εάν και κατά πόσον ο σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ήταν αυτός που διέταξε τη δολοφονία του δημοσιογράφου της Washington Post.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο έκανε μια ενημέρωση στο Κογκρέσο, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ωστόσο, η αμερικανική κυβέρνηση δεν επέδωσε στο Κογκρέσο, όπως προβλεπόταν, έκθεση εντός της προθεσμίας που έληγε την Παρασκευή.

Ο Μακόλ, αναφερόμενος σε επιστολή που έλαβε από την κυβέρνηση, τόνισε το Σάββατο ότι είναι «βαθιά προβληματισμένος και ότι όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτό το φρικιαστικό έγκλημα πρέπει να ταυτοποιηθούν και να λογοδοτήσουν.

Προέτρεψε την κυβέρνηση να συμμορφωθεί άμεσα με τις διατάξεις του νόμου και να δώσει στο Κογκρέσο τις πληροφορίες που απαιτούνται. 
Πηγή: skai.gr