Σκόπια: Η «Μακεδονική» κυβέρνηση αναμένει κύρωση της συμφωνίας στην Ελλάδα

Το «μπαλάκι» στην Αθήνα πετούν και επισήμως τα Σκόπια για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, παρακολουθώντας πλέον τις εξελίξεις στην ελληνική βουλή. 

«Η "Μακεδονική" κυβέρνηση είναι αφοσιωμένη στο στόχο της να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και αναμένει ο στόχος αυτός να πραγματοποιηθεί με την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών στην Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο αξιωματούχος της κυβέρνησης Ζάεφ προτίμησε να μην αναφερθεί στις δηλώσεις του ρώσου πρόεδρου Βλάντιμιρ Πούτιν για το Σκοπιανό. «Ουδέν σχόλιον» σημείωσε.

Σε συνέντευξή του ο ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι «πέρυσι, προκειμένου να δοθεί ενίσχυση στην διαδικασία εισόδου της ‘’Μακεδονίας’’ στο ΝΑΤΟ ξεκίνησε ένα σχέδιο να εισαχθούν συνταγματικές τροποποιήσεις, να ονομαστεί εκ νέου η χώρα και να εξεταστεί η βάση της ‘’μακεδονικής’’ εθνικής ταυτότητας. Επιπλέον αγνοήθηκε η θέληση των ‘’Μακεδόνων’’ ψηφοφόρων, το δημοψήφισμα της αλλαγής ονομασίας της χώρας απέτυχε αλλά η εξωτερική πίεση ακόμη συνεχίζεται».

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Τουρκία από τις 16 Ιανουαρίου έως τις 18 Ιανουαρίου, οπού θα έχει συναντήσεις με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και άλλους υψηλόβαθμους τούρκους αξιωματούχους. 
 

Πηγή: skai.gr