Κλείσιμο

Ο Ράμα αναλαμβάνει το ΥΠΕΞ εν μέσω πολιτικής έντασης στην Αλβανία

Συνεχίζεται η πολιτική ένταση στην Αλβανία.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ανακοίνωσε πως θα αναλάβει προσωρινά το χαρτοφυλάκιο των Εξωτερικών, λίγες ημέρες αφότου ο πρόεδρος της χώρας Ίλιρ Μέτα απέρριψε τον υποψήφιο για την θέση του υπουργού.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Ράμα προειδοποίησε τον κ. Μέτα πως θα λύσουν τις διαφορές τους στο Συνταγματικό Δικαστήριο – το οποίο επί του παρόντος δεν είναι ενεργό.

Ο κ. Μέτα υποστηρίζει πως ο υποψήφιος ΥΠΕΞ Γκεντ Τσακάι δεν έχει τα απαραίτητα προσόντα ούτε το πολίτικό εκτόπισμα ώστε να αναλάβει τόσο κρίσιμο χαρτοφυλάκιο.

Τον Δεκέμβριο ο πρωθυπουργός Ράμα προχώρησε σε μεγάλο ανασχηματισμό, αντικαθιστώντας σχεδόν τους μισούς υπουργούς του, υπό την σκιά μεγάλων φοιτητικών κινητοποιήσεων.

Ο κ. Μέτα έχει κωλυσιεργήσει στην έγκριση των καινούργιων υπουργών, όμως ο κ. Τσακάι είναι ο πρώτος υποψήφιος τον οποίο απορρίπτει.

Ο πρόεδρος Μέτα είναι πρώην πολιτικός σύμμαχος του κ. Ράμα όμως το τελευταίο διάστημα οι δρόμοι των κομμάτων τους έχουν χωρίσει.

Η διαμάχη Μέτα - Ράμα αναμένεται να καθυστερήσει περαιτέρω τις προσπάθειες διευθέτησης των ελληνοαλβανικών διαφορών, που θα δρομολογήσει και επέκταση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια.
Πηγή: skai.gr