Κλείσιμο

Ανησυχία Βρετανών βουλευτών για την ασφάλειά τους έξω από το κοινοβούλιο

Επιστολή προς τη διοικήτρια της Μητροπολιτικής Αστυνομίας με την οποία εκφράζουν «σοβαρές ανησυχίες» για την «επιδεινούμενη κατάσταση δημόσιας τάξης και ασφάλειας» έξω από το κοινοβούλιο, απηύθυναν περίπου 50 Βρετανοί βουλευτές.

Η επιστολή ακολούθησε τη δημοσιοποίηση βίντεο στο Twitter στο οποίο μία ομάδα ανδρών ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής τη βουλευτή Άννα Σούμπρι μέχρι την είσοδο του κοινοβουλίου, με συνθήματα σε βάρος της.

Οι άνδρες ακούγονται να φωνάζουν «φασίστρια» και «ψεύτρα» κατά της βουλευτού του Συντηρητικού Κόμματος, η οποία είναι από τους πρωταγωνιστές στην εκστρατεία κατά του σκληρού Brexit και υπέρ του δεύτερου δημοψηφίσματος.

Λίγο νωρίτερα, κατά τη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής συνέντευξής της απέναντι από το κοινοβούλιο, οι ίδιοι άνδρες ακούγονταν να φωνάζουν «η Άννα Σούμπρι είναι ναζί».

Η βουλευτής από την περιοχή του Νότιγχαμ ακούγεται στο βίντεο να επισημαίνει ότι σε κοντινή απόσταση βρίσκονταν παιδιά, αλλά και αστυνομικοί οι οποίοι παρέμεναν αδρανείς.

Σχολιάζοντας αργότερα το περιστατικό, η κα Σούμπρι είπε: «Προφανώς βουλευτές και πολιτικοί υποτίθεται ότι πρέπει να αποδέχονται όλο αυτό ως μέρος της δημοκρατικής διαδικασίας. Δε βλέπω γιατί δημοσιογράφοι και τεχνικοί θα πρέπει να υποβάλλονται στις ίδιες επιθέσεις και κατατρομοκράτηση, ενώ η αστυνομία απλά παρίσταται και δεν κάνει τίποτα»

Τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ κορυφώνεται η αγωνία για την κατάληξη του Brexit, ομάδες διαδηλωτών βρίσκονται συνεχώς έξω από το κοινοβούλιο. Πολλοί δημοσιογράφοι έχουν επίσης πέσει θύματα φραστικών επιθέσεων.

Παρουσιάστρια του Sky News έχει χρειαστεί να πάει με συνοδεία ασφαλείας στο πόστο της έξω από το κοινοβούλιο, ενώ ο ασιατικής καταγωγής πολιτικός αρχισυντάκτης του ίδιου τηλεοπτικού δικτύου έχει καθυβριστεί ως «βιαστής» από συγκεντρωμένους πολίτες.
Πηγή: skai.gr