Άγγελος Χαρίτος:Αυτός ήταν πρόξενος της Ελλάδας που απεβίωσε στη Βενεζουέλα

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του γενικού προξένου της Ελλάδας στη Βενεζουέλα, Αγγελου Χαρίτου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Καράκας.

Ο 55χρονος έμπειρος διπλωμάτης βρέθηκε νεκρός στο ξενοδοχείο «Altamira Suites», στην περιοχή Τσακάο, και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια και συγκεκριμένα σε έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές από τη Βενεζουέλα, οι Αρχές μέχρι στιγμής δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο, ούτε και αυτό της εγκληματικής ενέργειας. Σημειώνεται ότι η Βενεζουέλα είναι μια από τις χώρες με τη μεγαλύτερη εγκληματικότητα στον κόσμο, με περίπου 25 χιλιάδες δολοφονίες το χρόνο.

«Δεν φαίνεται να προκύπτει εγκληματική ενέργεια, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε οριστικές δηλώσεις μέχρι να έχουμε το πόρισμα των Αρχών», δήλωσε (News 247) ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν από τις Αρχές της Βενεζουέλας από το μεσημέρι της Τετάρτης, ωστόσο δεν προέβησαν σε καμία ανακοίνωση προκειμένου να βεβαιωθούν πρώτα ότι η οικογένειά του έχει ενημερωθεί.

Η σημαία της χώρας μας από χθες κυματίζει μεσίστια έξω από το ελληνικό προξενείο στην Βενεζουέλα.

Εμπειρος διπλωμάτης

Ο Άγγελος Χαρίτος ήταν παντρεμένος και ήταν πατέρας ενός παιδιού και υπηρετούσε στην ελληνική πρεσβεία στο Καράκας για περισσότερο από δύο χρόνια.

Ο 55χρονος διπλωμάτης έζησε από κοντά τη δραματική κατάσταση που βιώνουν εκατομμύρια πολίτες στη χώρα, λόγω της μεγάλης πολιτικής και οικονομικής κρίσης.

Μάλιστα, ήταν καλός γνώστης του πολιτικού παρασκηνίου της κρίσης με πρωταγωνιστή τον Νικολάς Μαδούρο.

Μιλώντας σε φίλους του στην Ελλάδα, συχνά διηγούταν ιστορίες από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες λόγω των ελλείψεων σε τρόφιμα και φάρμακα. Ο ίδιος τηρούσε ιδιαίτερα μέτρα προστασίας και, όπως είχε εκμυστηρευτεί σε συνεργάτες του πρόσφατα, κυκλοφορούσε στο Καράκας με όσο πιο πολύ απλά ρούχα γίνεται, χωρίς τιμαλφή, προκειμένου να μη γίνει στόχος κακοποιών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην πολυκατοικία όπου διέμενε δεν είχε αποκαλύψει στους άλλους ενοίκους ότι εργάζεται ως διπλωμάτης σε πρεσβεία, για να περιορίσει την πιθανότητα κάποιας επίθεσης από συμμορίες που δρουν στην πρωτεύουσα. Ο Χαρίτος σε κάθε ευκαιρία ταξίδευε στην Ελλάδα για να επισκεφθεί τους συγγενείς του και τους φίλους του.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος