Εννέα ακόμα συλλήψεις για την σφαγή των δύο νεαρών γυναικών στο Μαρόκο

Εννέα ακόμα άτομα συνελήφθησαν στο Μαρόκο σχετικά την πολύκροτη δολοφονία δύο νεαρών γυναικών από την Σκανδιναβική Χερσόνησο, η οποία αποδίδεται σε ακραίους ισλαμιστές.

Οι συλληφθέντες ανέρχονται πλέον σε 13, καθώς οι μαροκινές Αρχές είχαν ήδη θέσει υπό κράτηση τέσσερις υπόπτους που φέρεται να είχαν δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα πτώματα της 24χρονης Σουηδής Λουίζα Γιέσπερσεν και της 28χρονης Δανής Μάρεν Γιούλαντ εντοπίστηκαν την Δευτέρα στην Οροσειρά του Άτλαντα με βαθιές μαχαιριές στον λαιμό. Οι δύο κοπέλες κινούνταν προς το όρος Τούμπκαλ, που είναι δημοφιλής προορισμός για ορειβάτες και περιπατητές.

Οι εννέα συλληφθέντες φαίνεται πως ανήκουν στον ευρύτερο κύκλο των τεσσάρων κύριων υπόπτων. Στην κατοχή τους βρέθηκαν ύποπτα υλικά που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αρμολόγηση εκρηκτικών μηχανισμών, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την μαροκινή Αστυνομία.

Βίντεο που φέρεται να εικονίζει τους φόνους κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και η νορβηγική Αστυνομία ανακοίνωσε νωρίτερα πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι πλαστό.

Οι Αρχές στην Δανία και στο Μαρόκο δεν έχουν ακόμα επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του υλικού.

Οι σοροί των δύο άτυχων γυναικών μεταφέρονται στις πατρίδες τους.

Πηγή: skai.gr