Η Γερμανία αναζητά δύο αδέλφια για την επίθεση στο Στρασβούργο

Στην Γερμανία έχει επεκταθεί το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη της χθεσινοβραδινής τρομοκρατικής επίθεσης στο Στρασβούργο, που στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους λίγες ημέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η γερμανική Αστυνομία έκανε γνωστό ότι αναζητά δύο αδελφούς, τους οποίους κατονόμασε «Σερίφ και Σαμί Σ.» ως ύποπτους για το χτύπημα, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο dpa. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως έχουν ενταθεί οι έλεγχοι στα σύνορα.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Κόμπλεντς επιβεβαίωσε ότι οι Αρχές ερευνούν ζώνη μήκους 30 χιλιομέτρων κατά μήκος της γαλλογερμανικής μεθορίου, στα κρατίδια του Σάαρ και της Ρηνανίας-Παλατινάτου, για να εντοπίσουν τους δύο άνδρες.

Ο «Σερίφ» είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Σερίφ Σεκάτ, που έχει κατονομαστεί ως δράστης από τις γαλλικές Αρχές. Έχει βαρύ ποινικό μητρώο για δεκάδες αδικήματα, με καταδίκες στην Γαλλία, την Γερμανία και την Ελβετία.

Νωρίτερα η γαλλική Αστυνομία διέρρευσε πως έχει θέσει υπό κράτηση και ανακρίνει τον πατέρα και δύο αδελφούς του δράστη.

Ο Σερίφ Σεκάτ είχε επίσης ενταχθεί στην λίστα με τα πρόσωπα που θεωρούνται πιθανοί κίνδυνοι για την δημόσια ασφάλεια στην Γαλλία.

Πέραν των δύο νεκρών ένας από τους τραυματίες θεωρείται εγκεφαλικά νεκρός.
Πηγή: skai.gr