Νέα Καληδονία: Ισχυρότατος σεισμός - Παρατηρήθηκαν κύματα τσουνάμι

Ισχυρότατος σεισμός, μεγέθους 7,5 βαθμών, σημειώθηκε την Τετάρτη ανοιχτά της ανατολικής ακτής Νέας Καληδονίας, στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανακοίνωσε το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό (PTWC). Σύμφωνα με αναφορές του Κέντρου, ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε κύματα τσουνάμι.

Το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναφέρει και μετασεισμική ακολουθία, με δύο εκ των μετασεισμών να είναι μεγέθους 5,9 βαθμών και ένας νεότερος σεισμός 6,6 βαθμών. Mέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί σοβαροί τραυματισμοί ή ζημιές. 



Οι αρχές της Νέας Καληδονίας κάλεσαν τον πληθυσμό να μεταβεί σε ασφαλείς τοποθεσίες μετά την προειδοποίηση για τσουνάμι που εξέδωσε νωρίτερα το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό (PTWC).

Map

Το εστιακό βάθος του σεισμού, που σημειώθηκε ανοιχτά της υπερπόντιας αυτής κτήσης της Γαλλίας, ήταν μικρό, υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 155 χιλιομέτρων ανατολικά, νοτιοανατολικά των Νησιών Λογιοτέ ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Νέας Καληδονίας.

Η Νέα Καληδονία είναι μια υπερπόντια κτήση της Γαλλίας στον Ειρηνικό ωκεανό, με έκταση 18.575 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 278.500 κατοίκους. 
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr