Κλείσιμο

Δανία: Κόμματα εξετάζουν και φυλάκιση για μουσουλμάνες που φορούν μπούρκα

Τραβάνε το σχοινί με την απαγόρευση της μπούρκας δύο κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση στη Δανία, καθώς εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο φυλάκισης των παραβατών, μετά τη δήλωση ενός γαλλοαλγερινού μεγιστάνα, του επονομαζόμενου «Ζορό του Νικάμπ» ότι θα πληρώνει αυτός τα πρόστιμα 

Οι Φιλελεύθεροι και το Δανέζικο Λαϊκό Κόμμα (DF), που είναι μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού, αναφέρουν ότι η υπόσχεση του Ραχίντ Νεκάζ να πληρώνει όλα τα πρόστιμα του «νόμου της μπούρκας» (135 ευρώ) υπονομεύει το νόμο. 

Σύμφωνα με τον εισηγητή του DF για τη μετανάστευση και την ενσωμάτωση, Μάρτιν Χένρικσεν, η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο υιοθέτησης μέτρων φυλάκισης στη νομοθεσία. «Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής όρων φυλάκισης. Μπορείτε να πληρώσετε πρόστιμα για άλλους, αλλά δεν μπορείτε να εκτίσετε την ποινή τους» σημείωσε. 

Το DF είχε ζητήσει αρχικά ο «νόμος κατά της Μπούρκας» να περιλάμβανε φυλάκιση έως και 7 ημερών, με την ποινή να αυξάνεται στις 14 ημέρες αν συνεχιζόταν η παραβίαση του νόμου.  

«Αν πληρώσει τα πρόστιμα, νομίζουμε ότι πρέπει να θεωρηθεί ως εισόδημα, έτσι ώστε οι γυναίκες για τις οποίες πληρώνει τα πρόστιμα να φορολογούνται» υποστηρίζει δε ο Χένρικσεν
Από την πλευρά του, ο εισηγητής των δανών Φιλελευθέρων Μάρκους Κνουθ για το μεταναστευτικό και την ενσωμάτωση σημείωσε ότι οι «ήπιες» ποινές φυλάκισης για επανειλημμένες παραβιάσεις μπορούν πράγματι να εξεταστούν.

«Δεν πρέπει να το ξεκινήσουμε τώρα (σ.σ τις φυλακίσεις), ας δούμε πρώτα αν πληρώνει πραγματικά τα πρόστιμα (ο γαλλοαλγερινός) και αν το υπουργείο Δικαιοσύνης μπορεί με κάποιο τρόπο να τον σταματήσει» είπε ο Κνουθ.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο 46χρονος Ραχίντ Νεκάζ επανέλαβε τη δέσμευσή του να καταβάλει όλα τα πρόστιμα για όλες τις μουσουλμάνες που φορούν  μπούρκα, αφού μια 29χρονη γυναίκα  δέχθηκε το πρώτο πρόστιμο.   

«Στις 11 Σεπτεμβρίου θα είμαι στην Κοπεγχάγη να πληρώσω όλα τα πρόστιμα, και θα το κάνω κάθε μήνα… Δεν είμαι υπέρ της μπούρκα ή του νικάμπ, είμαι υπέρ της ελευθερίας στον κόσμο» υποστήριξε. 
Πηγή: skai.gr