CNN: Ο Τραμπ γνώριζε για την συνάντηση του γιου του με την ρωσίδα δικηγόρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ γνώριζε εκ των προτέρων για την συνάντηση του γιου του με ρωσίδα δικηγόρο τον Ιούνιο του 2016, δηλαδή κατά την προεκλογική περίοδο πριν τις προεδρικές κάλπες του ίδιου έτους, σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού δικτύου CNN.

Ως πηγές το δημοσίευμα επικαλείται πρόσωπα που γνωρίζουν όσα έχει δηλώσει ο τότε προσωπικός δικηγόρος του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα, Μάικλ Κόεν. Ο τελευταίος φέρεται μάλιστα να είναι διατεθειμένος να καταθέσει τις εν λόγω πληροφορίες στον ειδικό σύμβουλο Ρόμπερτ Μούλερ, που ερευνά την εμπλοκή της Ρωσίας στις προπέρσινες εκλογές.

Σύμφωνα πάντα με το CNN, ο κ. Κόεν ήταν παρών όταν ο τότε προεδρικός υποψήφιος Τραμπ ενημερώθηκε από τον γιό του, Ντόναλντ Τζούνιορ, για την πρόταση των Ρώσων να προγραμματίσουν συνάντηση.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο μεγιστάνας ενέκρινε την πρόταση για ραντεβού, στο οποίο η εκστρατεία του υπέθετε πως οι Ρώσοι θα προσέφεραν «βρώμικες» πληροφορίες σε βάρος της Δημοκρατικής υποψήφιας για την προεδρία, Χίλαρι Κλίντον.

Η συνάντηση με τους Ρώσους έλαβε τελικά χώρα στον Πύργο Τραμπ, όπου βρισκόταν το αρχηγείο της καμπάνιας του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου. Παρόντες ήταν ο Ντόναλντ Τζούνιορ, ο γαμπρός του προέδρου Τζάρεντ Κούσνερ, ο τότε επικεφαλής της καμπάνιας Πολ Μάναφορτ και η ρωσίδα δικηγόρος Νατάλια Βεσελνιτσκάια.

Ο κ. Τραμπ αντέδρασε οργισμένα στο δημοσίευμα του CNN, γράφοντας στο Twitter πως δεν είχε ιδέα για την συνάντηση του γιου του με την κ. Βεσελνιτσκάια.

Άφησε επίσης αιχμές σε βάρος του κ. Κόεν, υπονοώντας πως ίσως επηρεάζεται από το ζεύγος Κλίντον, δεδομένου ότι έχει προσλάβει ως δικηγόρο τον πρώην συνήγορο του Δημοκρατικού προέδρου Μπιλ Κλίντον.

Ο κ. Κόεν, που επί χρόνια ήταν ο άνθρωπος που φρόντιζε τις δύσκολες προσωπικές υποθέσεις του κ. Τραμπ, πιστεύεται ότι ερευνάται για πιθανές τραπεζικές και φορολογικές απάτες και για πιθανή παραβίαση του εκλογικού νόμου. Δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.



«Το στημένο κυνήγι μαγισσών συνεχίζεται», προσέθεσε ο κ. Τραμπ, αναφερόμενος στην έρευνα Μούλερ.
Πηγή: skai.gr