Μουντιάλ Ρωσίας: Ο Σαλβίνι απέφυγε να συναντηθεί με τον Μακρόν στον τελικό

Ο υπουργός Εσωτερικών, και επικεφαλής της ξενοφοβικής Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι αποχώρησε πριν από την τελετή για την απονομή των μεταλλίων του τελικού στο Μουντιάλ της Ρωσίας για να μη συναντηθεί με τον Μακρόν, αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με ιταλική κυβερνητική πηγή, ο Σαλβίνι επέλεξε να αποχωρήσει από το στάδιο Λουζνίκι πριν από την απονομή των μεταλλίων (η Γαλλία κέρδισε με 4 – 2 την Κροατία) λόγω των προσωπικών τριβών με τον πρόεδρο της Γαλλίας στο προσφυγικό.

Ο Μακρόν και ο Σαλβίνι βρίσκονται σε αντιπαράθεση από τον Ιούνιο, όταν η Ιταλία έκλεισε τα λιμάνια της στο σκάφος Aquarius, το οποίο μετέφερε μετανάστες που διασώθηκαν στη Μεσόγειο ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη από την Αφρική. Ο γάλλος πρόεδρος επέκρινε σφοδρά τη Ρώμη για την απόφασή της, προσάπτοντας στην ιταλική κυβέρνηση «κυνισμό και ανευθυνότητα».

Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών απάντησε ότι δεν δέχεται συμβουλές από μια χώρα που δεν συμμορφώθηκε με τις υποχρεώσεις της για την κατανομή των μεταναστών, καλώντας τον Mακρόν να αποδείξει ότι δίνει προσοχή στο θέμα, με το να αποδεχθεί τους μετανάστες που θα έπρεπε να είχαν εγκατασταθεί στη Γαλλία τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: skai.gr