Την ανακατάληψη της πόλης Ντεράα κατάφερε χθες ο συριακός στρατός

Την ανακατάληψη της Ντεράα κατάφεραν χθες οι δυνάμεις του συριακού στρατού, καταφέρνοντας μια νίκη στρατηγικής σημασίας ενάντια στον στρατό των ανταρτών καθώς από εκεί ξεκίνησε η εξέγερση ενάντια στον Μπασάρ Αλ Ασάντ και ο εμφύλιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης, η σημαία της χώρας τοποθετήθηκε από τον στρατό κοντά στην περιοχή του ταχυδρομείου της πόλης, το οποίο και αποτελούσε το μοναδικό κυβερνητικό κτίριο κατά την περίοδο του ελέγχου της πόλης από τις δυνάμεις των ανταρτών
.
Λίγο νωρίτερα, μια αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων Ρώσων στρατιωτικών είχε μπει στην περιοχή αυτή και ξεκίνησε διαπραγματεύσεις για την παράδοσή της στον κυβερνητικό στρατό.

Ειδικότερα, της ανακατάληψης προηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις για παράδοση της πόλης στον κυβερνητικό στρατό, τις οποίες και εκκίνησε αντιπροσωπεία Ρώσων υψηλόβαθμων στρατιωτικών.

Οι διαπραγματεύσεις με τις δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού ( FSA), αφορούσαν την εφαρμογή των συμφωνηθέντων, από την προηγούμενη Παρασκευή, όρων παράδοσης καθώς και την απομάκρυνση των ανταρτών και την παράδοση των όπλων τους.

Με βάση τη συμφωνία, όσοι αντάρτες δεν επιθυμούν να ζήσουν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης του προέδρου Άσαντ θα απομακρυνθούν από την περιοχή.
Πηγή: ΑΜΠΕ
TAGS: Συρία