«Σπουδαία πρόοδο» με την Βόρεια Κορέα βλέπει ο Τραμπ μετά την επιστολή Κιμ

Για «σπουδαία πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις με την Βόρεια Κορέα έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ μετά από επιστολή που έλαβε από το ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνγκ-ουν.

Ο κ. Τραμπ ανήρτησε στο Twitter φωτογραφία της επιστολής και της μετάφρασής της στα αγγλικά, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα «πολύ ωραίο» σημείωμα από την πλευρά του κ. Κιμ.

Στο μεταφρασμένο κείμενο ο κ. Κιμ εκφράζει την πεποίθηση πως οι «ειλικρινείς προσπάθειες» και η «μοναδική προσέγγιση» των δύο ηγετών για την επίλυση των διαφορών μεταξύ της Ουάσιγκτον και Πιονγκγιάνγκ «σίγουρα θα αποφέρουν καρπούς».

Ο κ. Κιμ εκφράζει την ελπίδα για «πρακτικές ενέργειες» στο μέλλον, δίχως να εξηγεί τι εννοεί και δηλώνει βέβαιος πως θα υπάρξει δεύτερη σύνοδο κορυφής με τον κ. Τραμπ.



Νωρίτερα πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες των πρακτορείων Reuters και Associated Press, η κυβέρνηση Τραμπ κατήγγειλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πως ο Βορράς φαίνεται να εισάγει παρανόμως πετρέλαιο και πετρελαιοειδή πέρα από το ετήσιο όριο των 500.000 βαρελιών που έχει θέσει ο Οργανισμός.

Οι καταγγελίες της Ουάσιγκτον έρχονται τη στιγμή που η αμερικανική διπλωματία επιχειρεί να συγκεκριμενοποιήσει το χρονοδιάγραμμα αποπυρηνικοποίησης της Βορείου Κορέας.

Την προηγούμενη εβδομάδα ωστόσο η Πιονγκγιάνγκ φάνηκε να βάζει «πάγο» στην αμερικανική στρατηγική κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για «γκανγκστερικές» πολιτικές και για προσπάθεια επιβολής μονομερούς αφοπλισμού.
Πηγή: skai.gr