Διόδια

Σε εξέλιξη η μεγάλη επιστροφή μετά το Πάσχα: Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου και χαμηλές ταχύτητες από τα διόδια του Ισθμού μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους

Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας για την επιστροφή των εκδρομέων

Κλείσιμο

Δύο ακόμα γκιουλενιστές «συνέλαβε η Τουρκία στο εξωτερικό»

Δύο ακόμα φερόμενους γκιουλενιστές ισχυρίζεται η Τουρκία πως συνέλαβε στο εξωτερικό και μετέφερε στο έδαφός της.

Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu, ένας άνδρας συνελήφθη στο Αζερμπαϊτζάν ενώ ο δεύτερος τέθηκε υπό κράτηση στην Ουκρανία. Αμφότεροι μεταφέρθηκαν στην Τουρκία με ιδιωτικό αεροπλάνο «μετά από επιχειρήσεις» της μυστικής υπηρεσίας MIT.

Δεν διευκρινίζεται εάν υπήρξε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές.

Οι δύο συλληφθέντες πιστεύεται πως ήταν μέλη «ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης». Η Άγκυρα υποστηρίζει πως ο ιεροκήρυκας Φετχουλάχ Γκιουλέν ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 και έχει κηρύξει τρομοκρατική οργάνωση το δίκτυο σχολείων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που πρόσκεινται σε αυτόν.

Το Anadolu δημοσίευσε φωτογραφίες των δύο συλληφθέντων, με χειροπέδες, να στέκονται μπροστά σε αφίσα που εικονίζει τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Η είδηση αναμένεται να αναζωπυρώσει φόβους πως η Άγκυρα μπορεί να επιχειρήσει να απαγάγει τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, πριν δύο χρόνια.

Οι οκτώ φιλοξενούνται σε απόρρητο, ασφαλή χώρο, υπό την φρούρηση δεκάδων ανδρών της ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Τον Μάρτιο η MIT απήγαγε έξι φερόμενους γκιουλενιστές από το Κόσοβο, σε συνεργασία μέρος των τοπικών Αρχών, γεγονός που προκάλεσε ενδοκυβερνητική κρίση στην Πρίστινα.
Πηγή: skai.gr