Ταινία η περιπέτεια των παιδιών που εγκλωβίστηκαν σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη

Κι ενώ το σύμπλεγμα των σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ παραμένει  αυτή τη στιγμή, εύλογα, μη προσβάσιμο, για το κοινό, αναμένεται  να ανοίξει σε διάστημα 6 μηνών, με στόχο να αποτελέσει τουριστική ατραξιόν για την Ταϊλάνδη, λειτουργώντας σαν ένα είδος μουσείου προς τιμήν της ομάδας και των διασωστών.

Η περιπέτεια των «Αγριόχοιρων» φαίνεται λοιπόν πως σύντομα θα αποτελέσει προϊόν εμπορικής εκμετάλλευσης και όχι μόνο στα «στενά» εγχώρια πλαίσια.

Συγκεκριμένα, παραγωγοί του βιομηχανίας του Χόλυγουντ, σύμφωνα με πληροφορίες του news.com.au, φαίνεται πως έχουν ήδη εκφράσει ανοικτά το ενδιαφέρον τους να αποκτήσουν τα «πνευματικά δικαιώματα» της συναρπαστικής αυτής ιστορίας.

Η ομάδα κινηματογραφικών παραγωγών Pure Flix φρόντισε να βρίσκεται, παράλληλα με τους διασώστες στο σημείο προκειμένου να αντλήσει πληροφορίες και να καταγράψει τις λεπτομέρειες της επιχείρησης με στόχο την παραγωγή ενός σεναρίου για την ιστορία διάσωσης.

Οι επικεφαλής της εταιρείας, Mάικλ Σκοτ και Ανταμ Σμιθ, δηλώνουν μάλιστα πως η πορεία της συγγραφής βαίνει καλώς και η ταινία αναμένεται να γίνει παγκόσμια επιτυχία.

Σύντομα  η εταιρεία θα ξεκινήσει διαδικασίες κάστινγκ στοχεύοντας σύμφωνα με τα λεγόμενα της να συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα της υποκριτικής τέχνης.

Στη Ταϊλάνδη εξακολουθεί να κυριαρχεί εθνική συγκίνηση για τη διάσωση. Σήμερα το πρωί η εφημερίδα Bangkok Post είχε τίτλο στο πρωτοσέλιδό της «Είστε ήρωες» κάτω από τη φωτογραφία των διασωστών , ενώ η εφημερίδα The Nation εξυμνούσε τον θρίαμβο της εθνικής συνεργασίας.

Παράλληλα, στην απομάκρυνση του ειδικού εξοπλισμού από το πλημμυρισμένο σπήλαιο Ταμ Λουάγκ, προβαίνουν πλέον οι διασώστες έπειτα από την επιτυχή έκβασης της επιχείρησης.

Οι μαθητές βρίσκονται ακόμη στο νοσοκομείο της Τσιάνγκ Ράι, με τις οικογένειές τους να μπορούν να τους επισκέπτονται επί μία ώρα την ημέρα, βλέποντας τους κυρίως πίσω από τζάμια καθώς χρειάζεται επιπρόσθετος χρόνος για να επιβεβαιωθεί ότι δεν προσβλήθηκαν από κάποια μόλυνση στη διάρκεια της παραμονής τους στη σπηλιά.

Ο επικεφαλής της επιχείρησης, πρώην κυβερνήτης της επαρχίας Τσιάνγκ, Ράι Ναροσάνγκ Οσοτανακόρν, ανακοίνωσε χθες 11/7, σε διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την έπειτα διάλυση της ομάδας κρίσης.

Ερωτηθείσες για το συνολικό κόστος της επιχείρησης διάσωσης, οι τοπικές αρχές σπεύδουν να δηλώσουν ότι δεν είναι ακόμη ώρα για οικονομικούς απολογισμούς.

Δεν έχουμε καταρτίσει ακόμη τον προϋπολογισμό διότι στην επιχείρηση συμμετείχαν πολλές υπηρεσίες και κάθε μία πρέπει να υποβάλει τον δικό της, εξήγησε ο Καντσίτ Τσομπουνταένγκ, αξιωματούχος της επαρχίας Τσιάνγκ Ραί.


Πηγή: ΑΜΠΕ/ΝΕWS.COM/SKAI.GR