Ινδία: Τελεσίδικα «θάνατος» για τους βιαστές της νεαρής φοιτήτριας

Επικυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας η θανατική ποινή που είχε επιβληθεί σε τρεις άνδρες για τον θανατηφόρο ομαδικό βιασμό νεαρής φοιτήτριας στο Νέο Δελχί, το 2012.

Το τριμελές προεδρείο του Ανώτατου Δικαστηρίου απέρριψε την αίτηση αναθεώρησης της απόφασης του εφετείου του 2017. Πλέον οι κατηγορούμενοι έχουν εξαντλήσει την δικαστική οδό, μολονότι μπορούν να ζητήσουν χάρη από τον πρόεδρο της χώρας.

Η 23χρονη κοπέλα είχε βιαστεί βίαια μέσα σε λεωφορείο τον Δεκέμβριο του 2012 και κατέληξε 13 ημέρες αργότερα. Οι δράστες ξυλοκόπησαν επίσης φίλο της που την συνόδευε.

Το περιστατικό είχε προκαλέσει διεθνή κατακραυγή, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να αυστηροποιήσει τις ποινές που προβλέπονται για βιασμό.

Στην επίθεση εμπλέκονταν έξι άνδρες. Ένας βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του μεσούσης της δίκης, ενώ ο έκτος ήταν 17 ετών όταν διαπράχθηκε το έγκλημα και καταδικάστηκε σε ποινή τριετούς φυλάκισης σε σωφρονιστικό ίδρυμα. Πρόκειται για την ανώτερη ποινή που προβλέπεται για παιδιά στην Ινδία, σύμφωνα με το BBC.

Μολονότι μόνο τρεις από τους τέσσερις καταδικασθέντες είχαν ασκήσει έφεση η απόρριψή της καλύπτει και τον τέταρτο.

Η μητέρα της άτυχης κοπέλας δήλωσε πως η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου συνιστά «δικαιοσύνη για όλους».
Πηγή: skai.gr