Κλείσιμο

Συνελήφθη για διαφθορά ο πρώην πρωθυπουργός της Μαλαισίας

Συνελήφθη σήμερα το πρωί στο σπίτι του στη Μαλαισία ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Νατζίμπ Ραζάκ, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά.

Ο 64χρονος Ραζάκ κατηγορείται ότι καταχράστηκε 600 εκατ. ευρώ από κρατικό ταμείο επενδύσεων το οποίο είχε ιδρύσει ο ίδιος το 2009 και τώρα είναι υπερχρεωμένο.

Αύριο αναμένεται να του αποδοθούν κατηγορίες στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κουάλα Λουμπούρ.

Πριν από λίγες ημέρες οι Αρχές διενήργησαν έρευνα στην κατοικία του και σε άλλους χώρους που κατείχε και κατήσχεσαν πολυτελή αντικείμενα που θεώρησαν ότι συνδέονται με τα σκάνδαλα διαφθοράς που βαραίνουν τον πρώην πρωθυπουργό και μετρητά, συνολικής αξίας περίπου 235 εκατ. ευρώ. Το πολυτιμότερο των αντικειμένων που κατασχέθηκε είναι ένα χρυσό κολιέ με διαμάντια, αξίας σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ.

Το σκάνδαλο διαφθοράς του Ραζάκ συνέβαλε στη συντριπτική ήττα του κυβερνητικού συνασπισμού του στις εκλογές της 9ης Μαΐου. Νικητής των εκλογών ήταν ο συνασπισμός του Μοχάμαντ Μαχάτιρ, ο αλλοτινός πολιτικός του σύμμαχος ο οποίος επέστρεψε στα πολιτικά δρώμενα στα 92 του χρόνια. Είχε διατελέσει πρωθυπουργός της Μαλαισίας επί 22 χρόνια από το 1981 μέχρι το 2003.
Πηγή: skai.gr