Πρώην υπουργός του Ισραήλ συνελήφθη για κατασκοπεία για το Ιράν

Για κατασκοπεία για λογαριασμό του Ιράν συνελήφθη πρώην υπουργός του Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας Σιν Μπετ.

Ο Γκόνεν Σέγκεφ, που είχε υπηρετήσει ως υπουργός Ενέργειας την δεκαετία του 1990, πιστεύεται πως συναντήθηκε με τους χειριστές του τουλάχιστον δύο φορές σε ιρανικό έδαφος και είχε επαφές με ιρανούς πράκτορες ή αξιωματούχους σε διάφορα ξενοδοχεία και διαμερίσματα ανά τον κόσμο.

Φέρεται μάλιστα να χρησιμοποιούσε ειδικό σύστημα για την κρυπτογράφηση των μηνυμάτων που αντάλλασσε με τους χειριστές του. Η Τεχεράνη είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του Τελ Αβίβ στην Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με την Σιν Μπετ, ο κ. Σέγκεφ τροφοδοτούσε την Τεχεράνη με πληροφορίες για τον κλάδο ενέργειας του Ισραήλ, για ασφαλείς τοποθεσίες και για μέλη πολιτικών οργανώσεων και υπηρεσιών ασφαλείας.

Έφερνε σε επαφή ιρανούς πράκτορες, που προσποιούνταν ότι ήταν επιχειρηματίες, με Ισραηλινούς πολίτες που είχαν σχέση με υπηρεσίες ασφαλείας και την διπλωματία.

Δεν πρόκειται για την πρώτη περιπέτεια του κ. Σέγκεφ με την ισραηλινή Δικαιοσύνη. Το 2004 είχε συλληφθεί για την λαθραία εισαγωγή 32.000 χαπιών του ναρκωτικού «Έκσταση» από το Ισραήλ με τη χρήση ληγμένου διπλωματικού διαβατηρίου.

Αποφυλακίστηκε το 2007 και έχει ζήσει μεγάλο μέρος των τελευταίων ετών στην Αφρική. Συνελήφθη στην Ισημερινή Γουϊνέα, από όπου εκδόθηκε στο Ισραήλ και συνελήφθη.
Πηγή: skai.gr