Νέα προειδοποίηση των ΗΠΑ για Κίνα, μετά τη μυστηριώδη πάθηση διπλωματών

Νέα, ευρύτερη προειδοποίηση υγειονομικού περιεχομένου, για ολόκληρη την επικράτεια της Κίνας, εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Αφορμή στάθηκαν τα δημοσιεύματα ότι αμερικανοί διπλωμάτες που υπηρετούν στη χώρα έχουν παρουσιάσει συμπτώματα μιας μυστηριώδους πάθησης, που μοιάζουν σε εγκεφαλικό τραύμα και είχε ήδη αναφερθεί πως βίωσαν στελέχη του αμερικανικού διπλωματικού σώματος στην Κούβα.

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έλαβε ιατρική επιβεβαίωση ότι ένας υπάλληλος της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην Κίνα υφίσταται ένα πρόβλημα υγείας που είναι παρόμοιο με εκείνα που υπέστησαν άλλα μέλη του κυβερνητικού προσωπικού των ΗΠΑ στην Αβάνα της Κούβας», ανέφερε ανακοίνωση της αμερικανικής διπλωματίας.

Οι ΗΠΑ προσθέτουν στην προειδοποίηση ότι μετά από περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις που έγιναν, το αμερικανικό ΥΠΕΞ αποφάσισε να σταλούν και άλλα πρόσωπα στις ΗΠΑ για περαιτέρω αποτίμηση της κατάστασής τους.

Προηγούμενη ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τον Μάιο, αναφερόταν μόνο στην πόλη Γκουανγκζού, αν και εστάλη σε αμερικανούς πολίτες σε ολόκληρη την Κίνα.
Πηγή: skai.gr
TAGS: ΗΠΑ