Δύο νεκροί από χτύπημα με καλάσνικοφ στην Μασσαλία

Δύο άνδρες ηλικίας περίπου 30 ετών σκοτώθηκαν από τα πυρά πυροβόλου όπλου, μάλλον καλάσνικοφ, κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Μασσαλία, όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Το χτύπημα έλαβε χώρα κοντά στις εγκαταστάσεις αθλητικού ομίλου στο βόρειο τμήμα της πόλης. Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών εκλήθησαν γύρω στην 01:00 τοπική ώρα αλλά δεν κατάφεραν να σώσουν τα θύματα.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο. Έως τώρα δεν υπάρχει ανάμειξη της αντιτρομοκρατικής.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό με καλάσνικοφ στην Μασσαλία τις τελευταίες ημέρες. Την περασμένη Δευτέρα ομάδα ενόπλων άνοιξε πυρ στον αέρα χωρίς να προκαλέσει θύματα.

Ο δράστης πιστεύεται πως διέφυγε με αυτοκίνητο, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων. Ένα όχημα βρέθηκε πυρπολημένο λίγες ώρες αργότερα.

Το νέο περιστατικό σημειώθηκε μόλις ένα 24ωρο μετά την αιφνίδια επίσκεψη που πραγματοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ στην Μασσαλία.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο