Κλείσιμο

Oι Podemos αποφασίζουν για την έπαυλη.Έκπληξη Ιγκλέσιας για τις αντιδράσεις

Σε εσωκομματικό δημοψήφισμα των Podemos θα κριθεί η πολιτική τύχη του Πάβλο Ιγκλέσιας και της συντρόφου του Ιρένε Μοντέρο μετά το σάλο που προκάλεσε η αγορά υπερπολυτελούς έπαυλης από το ζευγάρι. Την απόφαση για διενέργεια εσωκομματικού δημοψηφίσματος από τη βάση έλαβε το βράδυ του Σαββάτου το ζευγάρι.

Η κομματική βάση των Podemos, που κλονίζεται συθέμελα από την υπόθεση, θα αποφασίσει αν ο Ιγκλέσιας, γενικός γραμματέας του κόμματος, και η Μοντέρο κοινοβουλευτική εκπρόσωπός του και σύντροφός του θα διατηρήσουν τα κομματικά και θεσμικά αξιώματά τους. 


Σάτιρα στα social media για την έπαυλη

Όπως υποστήριξε το ζευγάρι, με την πολύκροτη υπόθεση τίθεται εν αμφιβόλω η «αξιοπιστία», η «ειλικρίνεια» και η «συνέπειά». Η αγορά της έπαυλης, κόστους 600.000 ευρώ με σύναψη στεγαστικού, προϋποθέτει καταβολή μηνιαίας δόσης 1.600 ευρώ. «Αν μας πείτε να παραιτηθούμε θα παραιτηθούμε» διεμήνυσε ο επικεφαλής των Podemos. Το ζευγάρι είτε θα παραμείνει στη θέση του μετά το δημοψήφισμα, είτε θα παραιτηθεί από κοινού από όλες τις θέσεις που κατέχει σήμερα, θεωρώντας ότι η απόφασή τους για αγορά της έπαυλης ήταν κοινή, και είναι επομένως συνυπεύθυνοι.


"Ήδη... Μπορούμε!!!" (λογοπαίγνιο με την ονομασία του κόμματος) 
  
Ο Ιγκλέσιας, δήλωσε μάλιστα έκπληκτος από τις αντιδράσεις στην αγορά της πολυτελούς κατοικίας. «Για να είμαι ειλικρινής, δεν πίστευα ότι αυτό (σ.σ η αγορά της έπαυλης) θα οδηγήσει σε οποιαδήποτε συζήτηση ή ειδησεογραφία τέτοιων διαστάσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά. Το κόμμα θα εξετάσει εντός της Δευτέρας τις οργανωτικές λεπτομέρειες του δημοψηφίσματος.

Σημειώνεται ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ισπανία έχουν πάρει «φωτιά» λόγω της υπόθεσης, με τις δύο φωτογραφίες να είναι ενδεικτικές του τρολαρίσματος που δέχεται το ζευγάρι. 
Πηγή: skai.gr - Στέλιος Κάνδιας