Αποκαταστάθηκε το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι για τον Μπερλουσκόνι

Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχει εκ νέου ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Δικαστήριο στο Μιλάνο ήρε την απαγόρευση εκλογής σε πολιτικό αξίωμα που είχε επιβληθεί στον 81χρονο «Καβαλιέρε» το 2013, για φορολογικές υποθέσεις.

Η καταδίκη είχε υποχρεώσει τον πρώην πρωθυπουργό να παραδώσει την έδρα του στην Γερουσία, όμως παρέμεινε ηγέτης του κόμματός του, Forza Italia, και προσπάθησε να αναδειχτεί σε ρυθμιστή της πολιτικής σκηνής μετά τις ατελέσφορες εκλογές του Μαρτίου.

Ωστόσο, η αποκατάσταση του δικαιώματος εκλογής σε θέση αιρετού κατά πάσα πιθανότητα ήλθε πολύ αργά για τον κ. Μπερλουσκόνι, καθώς την Τετάρτη απέσυρε την απαίτησή του να συμπεριληφθεί σε τυχόν κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στο Κίνημα των Πέντε Αστέρων και στη Λέγκα.

Ωστόσο, εάν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα Πέντε Αστέρια και στη Λέγκα καταρρεύσουν ο κ. Μπερλουσκόνι θα μπορεί να κατέβει κανονικά ως υποψήφιος στις επαναληπτικές εκλογές που θα ακολουθήσουν.

Οι εισαγγελικές Αρχές δεν έχουν ακόμα αποφασίσει εάν θα εφεσιβάλουν την απόφαση υπέρ του κ. Μπερλουσκόνι, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ANSA.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Ιταλία