Κλείσιμο

Πυρά Ερντογάν και κατά της Ρωσίας για την «επόμενη ημέρα» της Αφρίν

Τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας επέκρινε την Τρίτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις δηλώσεις του Σεργκέι Λαβρόφ ότι «ο ευκολότερος τρόπος για επάνοδο στην κανονικότητα στην Αφρίν είναι η περιοχή να επανέλθει στον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης».

Για «πολύ λανθασμένη προσέγγιση» έκανε λόγο ο τούρκος πρόεδρος, απαντώντας στον ρώσο ΥΠΕΞ. «Θα παραδώσουμε την Αφρίν όταν είναι κατάλληλη η ώρα, αλλά η ώρα αυτή εναπόκειται σε εμάς, εμείς θα την προσδιορίσουμε, όχι ο κ. Λαβρόφ» δήλωσε μάλιστα ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους.

Σημειώνεται ότι η Άγκυρα συμφώνησε με τη Μόσχα και την Τεχεράνη το συντονισμό των προσπαθειών τους για την αποκατάσταση της ειρήνης στη Συρία. Ωστόσο, η τουρκική κυβέρνηση επιδιώκει την απομάκρυνση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία και υποστηρίζει τους αντάρτες που μάχονται εναντίον του, ενώ ο Άσαντ υποστηρίζεται από τη Ρωσία και το Ιράν.

Η Τουρκία διεξάγει την στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία Κλάδος Ελαίας, για την εκδίωξη των Κούρδων μαχητών του YPG και των ισλαμιστών του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους.
Πηγή: skai.gr