Αρχηγός NSA: Ο Τραμπ δεν έχει διατάξει να χτυπηθεί το χακάρισμα των Ρώσων

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει διατάξει τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να πλήξουν την πηγή των ρωσικών δικτύων που πιστεύεται ότι βρίσκονται πίσω από τις προεκλογικές κυβερνο-επιθέσεις και εκστρατείες επηρεασμού, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA).

Ερωτηθείς από γερουσιαστές εάν έχει εξουσιοδοτηθεί από τον πρόεδρο να χτυπήσει τη ρίζα των ρωσικών παρεμβάσεων, ο ναύαρχος Μάικ Ρότζερς απάντησε «όχι, δεν έχω», προσθέτοντας μάλιστα πως η συμπεριφορά της Μόσχας έναντι των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει.

«Δεν έχουν πληρώσει επαρκές τίμημα για να τροποποιήσουν τη συμπεριφορά τους», είπε.

Διευκρίνισε πάντως ότι έχει αναλάβει πρωτοβουλίες εντός της δικής του αρμοδιότητας για την αντιμετώπιση των ρωσικών επιχειρήσεων, χωρίς να δώσει περαιτέρω στοιχεία με δεδομένο ότι η ενημέρωση των γερουσιαστών ήταν ανοιχτή στο κοινό.

Η τοποθέτηση του κ. Ρότζερς – ο οποίος πέραν της NSA προΐσταται και της Κυβερνο-Διοίκησης των ΗΠΑ (Cyber Command) – καταδεικνύει ότι μολονότι η Ουάσιγκτον έχει λάβει κάποια αμυντικά μέτρα έναντι της ρωσικής δραστηριότητας δεν έχει προβεί σε επιθετικές κυβερνο-ενέργειες.

Ερωτηθείς εάν η Μόσχα επιδιώκει στρατηγικά να επηρεάσει την αμερικανική κοινή γνώμη και εκλογικές αναμετρήσεις, ο κ. Ρότζερς απάντησε αμέσως καταφατικά. «Πιστεύω ότι επιχειρούν να υπονομεύσουν τους θεσμούς μας», συμπλήρωσε.

Η δήλωση του επικεφαλής της NSA έρχεται δέκα μήνες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, όπου θα κριθούν όλες οι έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων και το ένα τρίτο των εδρών στη Γερουσία.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ρότζερς η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκο Σάρα Χάκαμπι Σάντερς είπε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι «ανοιχτός σε διάφορους τρόπους» ώστε να διασφαλιστεί πως η Ρωσία δεν θα παρέμβει στις αμερικανικές εκλογές.
Πηγή: skai.gr