Γιλντιρίμ: Aν δεν ελέγχουμε την Αφρίν όλη η Ευρώπη θα πληρώσει βαρύ τίμημα

Aπειλές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εμμέσως αφορούν και την Ελλάδα, εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, μετά τη συνάντησή του με τον σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Άγκυρα.

«Η Τουρκία δεν κάνει μόνο επιχείρηση για την ασφάλεια των πολιτών της, άλλα και για την ασφάλεια της ΕΕ και των Βαλκάνιων… Άν η Τουρκία δεν ελέγχει την περιοχή της Αφρίν, όλη η Ευρώπη θα πληρώσει βαρύ τίμημα, και με το μεταναστευτικό ρεύμα και με τρομοκρατικό κύμα» προειδοποίησε ο τούρκος πρωθυπουργός για τη στρατιωτική επιχείρηση κατά των κουρδικών δυνάμεων με την επωνυμία «Κλάδος Ελαίας».

Δυστυχώς, είπε ο τούρκος πρωθυπουργός, η ΕΕ δεν το εκτιμά αυτό.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση Γιλντιρίμ – Ζάεφ στο μέγαρο Τσανκαγιά διήρκεσε 1,5 ώρα, με τον Ζόραν Ζάεφ να επαναλαμβάνει ότι επιθυμεί επίλυση του ονοματολογικού με στόχο την ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. «Αυτό το θέμα μας απασχολεί 25 χρόνια» είπε.

«Στηρίζουμε την πορεία της χώρας σας προς το ΝΑΤΟ, είμαστε από τις πρώτες χώρες που σας αναγνώρισαν με τη συνταγματική σας ονομασία και στείλαμε πρέσβη» δήλωσε από πλευράς του ο Γιλντιρίμ, απευθυνόμενος στον σκοπιανό ομόλογό του.

Σε λίγο ο πρωθυπουργός των Σκοπίων συναντάται με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ως ένα από τους μεγαλύτερους φίλους, της «Μακεδονίας», και έναν από τους μεγαλύτερους δωρητές οπλικών συστημάτων της χώρας του, χαρακτήρισε εξάλλου σε συνέντευξή του την Τουρκία ο Ζόραν Ζάεφ. 

Πηγή: skai.gr