Μπορίσοφ σε Ζάεφ: Συνεχίστε διαπραγματεύσεις για λύση του ονοματολογικού

Τη βούληση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ για επίλυση του ονοματολογικού, χαιρέτησε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, παροτρύνοντάς τον να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα ώστε να βρεθεί τελικά λύση.

O Μπορίσοφ και ο Ζάεφ συναντήθηκαν στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.

Στο πλαίσιο της συνάντησης του Νταβός, ο Μπόικο Μπόρισοφ, ως επικεφαλής και της προεδρεύουσας χώρας της ΕΕ, δήλωσε ότι «υπάρχει μια αδικία που πρέπει η Ευρώπη πρέπει να επανορθώσει - τα Δυτικά Βαλκάνια».

«Αυτές οι χώρες κάνουν ό,τι είναι στη δύναμή τους και ανάλογα με τις δυνατότητές τους, για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, και εμείς, οι γείτονές τους, οι εταίροι, οι χώρες της ΕΕ, θα πρέπει επίσης να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προωθήσουμε τη διαδικασία της ενσωμάτωσής τους» ανέφερε ο βούλγαρος πρωθυπουργός σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η βουλγαρική κυβέρνηση.

«Συζητήσαμε για το μέλλον της Ευρώπης και την επιτάχυνση της ανάπτυξης των Δυτικών Βαλκανίων» έγραψε από την πλευρά του ο Zόραν Ζάεφ για τη συνάντηση στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter. Ο Ζάεφ είχε επίσης συνάντηση στο Νταβός με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Η φιλία και η συνεργασία είναι καίριας σημασίας για την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ. Προχωρούμε μαζί», έγραψε ο Ζάεφ στο Twitter σχετικά με τη συνάντησή του με τον Βούτσιτς.
Πηγή: skai.gr