Τουρκία: 42 νέες συλλήψεις για προπαγάνδα κατά της επιχείρησης στην Αφρίν

Σαρανταδύο ανθρώπους που φέρονται να διέσπειραν τρομοκρατική προπαγάνδα στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης κατά της επιχείρησης που έχει ξεκινήσει η Άγκυρα εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG στην Αφρίν της Συρίας, συνέλαβαν οι τουρκικές αρχές. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο επιχείρησης που διεξάγεται εναντίον χρηστών του διαδικτύου που πλήττουν την εικόνα της παρουσίας των τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία και υπερασπίζονται τους Κούρδους πολιτοφύλακες.

Οι 23 συλλήψεις έγιναν στη Σμύρνη. Εκεί συνελήφθη και ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Τσερκέζ Αϊντεμίρ.

14 ακόμη άτομα συνελήφθησαν στις επαρχίες Βαν, Ιγκντίρ και Μους, και πέντε στη Μερσίνη ενώ χθες έγιναν συνολικά 24 συλλήψεις.

Η Άγκυρα διεξάγει επιχείρηση εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG στη Συρία καθώς θεωρεί ότι αυτή είναι παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK.

Οι ΗΠΑ όμως υποστηρίζουν την YPG η οποία έχει προσφέρει πολλά στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και στην εκδίωξή του από τη Συρία.

Χθες οι τουρκικές αρχές ξεκίνησαν και έρευνα εναντίον τεσσάρων βουλευτών του HDP που κάλεσαν σε διαδηλώσεις εναντίον της επιχείρησης στη βόρεια Συρία.

Ο Ερντογάν είχε προειδοποιήσει για συλλήψεις όσων εναντιώνονται στην επιχείρηση στη Συρία.
Πηγή: skai.gr