Η Μόσχα προσφεύγει στον ΟΗΕ για τη Συρία - «Την κρίση προκάλεσαν οι ΗΠΑ»

Στον ΟΗΕ θα προσφύγει η ρωσική κυβέρνηση για να σταματήσει την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στο Αφρίν της Συρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Η Ρωσία θα στηρίξει τη Συρία με διπλωματικά μέσα και θα ζητήσει από τα Ηνωμένα Έθνη να σταματήσει η Τουρκία τη στρατιωτική επιχείρησή της στο Αφρίν», δήλωσε ένας ρώσος βουλευτής, μέλος της Επιτροπής Ασφάλειας του ρωσικού κοινοβουλίου, στο πρακτορείο RIA.

«Δεν είναι μόνο η Συρία που θα ζητήσει να σταματήσει αυτή η επιχείρηση. Η Ρωσία θα στηρίξει το αίτημα και θα παράσχει στη Συρία διπλωματική βοήθεια» διευκρίνισε ο Φραντς Κλίντσεβιτς.

Την εκκένωση των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή κοντά στην Αφρίν ανακοίνωσε στο μεταξύ η ρωσική στρατιωτική διοίκηση στη Συρία.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση, αναφέροντας ότι «εφοδίαζε τους συμμάχους της στη Συρία», κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της Άγκυρας και υπονόμευσε την ειρηνευτική διαδικασία.

«Η απόφαση της Ουάσιγκτον να αρχίσει την εκπαίδευση μεθοριακής δύναμης στη Συρία πυροδότησε την άκρως αρνητική αντίδραση της Άγκυρας» σημείωσε το ρωσικό υπουργείο.


Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr