Κλείσιμο

Τυνησία: Δεκάδες τραυματίες στις χθεσινές διαδηλώσεις - 206 συλλήψεις

Δεκάδες διαδηλωτές τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν χθες σε πολλές πόλεις της Τυνησίας και 206 συνελήφθησαν, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν την δεύτερη νύχτα κινητοποιήσεων κατά των μέτρων λιτότητας που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση.

Ένα σούπερ μάρκετ λεηλατήθηκε σε νότιο προάστιο της Τύνιδας και 49 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων σε όλη τη χώρα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Χλίφα Σιμπανί.

Διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον ενός εβραϊκού σχολείου στη νότια Τυνησία, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, χωρίς να προκληθεί κάποιος τραυματισμός. Το κτίριο υπέστη μικρές υλικές φθορές.

Η αστυνομία και ο στρατός αναπτύχθηκαν τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες σε πολλές πόλεις της Τυνησίας, μεταξύ αυτών και η Τεμπουρμπά, 30 χιλιόμετρα δυτικά της Τύνιδας, όπου νεαροί βγήκαν στους δρόμους κατά εκατοντάδες, μετά την κηδεία ενός άνδρα που σκοτώθηκε την προηγουμένη κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας διαψεύδει ότι ο άνδρας σκοτώθηκε από την αστυνομία, ενώ παραμένει άγνωστο το πόρισμα της νεκροψίας.

Τη Δευτέρα το βράδυ «δεν είδαμε διαδηλώσεις, αλλά ανθρώπους να κάνουν καταστροφές, να κλέβουν και να επιτίθενται εναντίον Τυνήσιων», σχολίασε ο πρωθυπουργός Γιούσεφ Σαχέντ στον ραδιοφωνικό σταθμό Mosaique FM.

«Λέμε στους ταραξίες και σε αυτούς που τους υποκινούν ότι για την κυβέρνηση η μόνη λύση είναι να εφαρμόσει τον νόμο. Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε, αλλά όποιος επιθυμεί να διαδηλώσει πρέπει να το κάνει ειρηνικά», υπογράμμισε.

Τα επεισόδια αυτά σημειώνονται την ώρα που αυξάνεται η κοινωνική οργή στην Τυνησία, κυρίως εξαιτίας της αύξησης του ΦΠΑ που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας.

Πηγή: skai.gr