Με αλλαγή στην ηγεσία των Συντηρητικών άρχισε ο ανασχηματισμός στη Βρετανία

Με αλλαγή στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και μία παραίτηση άρχισε ο ανασχηματισμός της βρετανικής κυβέρνησης, ενώ αντίθετα κορυφαίοι υπουργοί έχουν ως τώρα μείνει άθικτοι.

Η πρώτη αλλαγή έγινε στην προεδρία των Συντηρητικών, με τον Μπράντον Λούις να αντικαθιστά τον Πάτρικ ΜακΛόχλιν και να αναλαμβάνει και θέση υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου.

Νωρίτερα, στον επίσημο λογαριασμό Twitter της παράταξης είχε ανακοινωθεί πως τη θέση θα αναλάμβανε ο Κρις Γκρέιλινγκ όμως η εν λόγω ανάρτηση διαγράφηκε σχεδόν αμέσως.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο υπουργός αρμόδιος για θέματα Βόρειας Ιρλανδίας Τζέιμς Μπρόουκενσαϊρ παραιτήθηκε από την κυβέρνηση επικαλούμενος προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, ο κ. Μπρόουκενσαϊρ πρόκειται να υποβληθεί σε εγχείρηση μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Μολονότι ο εν εξελίξει ανασχηματισμός αναμένεται να επηρεάσει αρκετά υπουργεία, έως τώρα οι σημαντικότεροι υπουργούς παραμένουν στη θέση τους.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε πως αμετακίνητοι παραμένουν οι υπουργοί Οικονομικών Μάικλ Χάμοντ, Εσωτερικών Άμπερ Ραντ και Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις.

Σειρά δημοσιευμάτων στον βρετανικό Τύπου αναφέρουν πως ασφαλής είναι και ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον – που έχει προκαλέσει σειρά προβλημάτων με την προσωπική γραμμή που ακολουθεί για το Brexit.
Πηγή: skai.gr