Εσκεμμένο αλλά όχι τρομοκρατικό το χτύπημα με 19 τραυματίες στη Μελβούρνη

Εσκεμμένη αλλά όχι τρομοκρατική ενέργεια ήταν το περιστατικό όπου αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού παρέσυρε και τραυμάτισε τουλάχιστον 19 πεζούς σε έναν από τους πλέον εμπορικούς δρόμους της Μελβούρνης, όπως ανακοίνωσε η αυστραλιανή Αστυνομία.

Ο οδηγός, που συνελήφθη επί τόπου, είναι ένας 32χρονος πολίτης Αυστραλίας με καταγωγή από το Αφγανιστάν, ο οποίος έχει ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων και χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Ήταν γνωστός στην Αστυνομία για μικροεγκλήματα αλλά οι Αρχές διευκρίνισαν ότι επί του παρόντος δεν διαθέτουν οιαδήποτε πληροφορία που να καταδεικνύει σύνδεση με τρομοκρατία. Η έρευνα πάντως συνεχίζεται με τη συνδρομή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο.

Τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Μελβούρνη διαθέτει μεγάλη ελληνική παροικία, όμως σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες στους τραυματίες δεν περιλαμβάνονται άτομα ελληνικής καταγωγής.

Στο σημείο συνελήφθη ένας ακόμα άνδρας, 24 ετών, ο οποίος κινηματογραφούσε το περιστατικό. Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο δεύτερος συλληφθείς είχε μαχαίρια στο σακίδιό του.

Έως τώρα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον των δύο ανδρών.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται κι ένα παιδάκι προσχολικής ηλικίας που έχει υποστεί σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Οι Αρχές έχουν ζητήσει από πεζούς και οδηγούς να αποφύγουν την περιοχή όπου σημειώθηκε το περιστατικό, προειδοποιώντας μάλιστα ότι ο τόπος του συμβάντος θα παραμείνει αποκλεισμένος για αρκετές ώρες.
Πηγή: skai.gr