Την παραίτηση του Αλ Φράνκεν ζητούν οι Δημοκρατικοί μετά τις κατηγορίες εναντίον του

Καταρρέει η υποστήριξη των Δημοκρατικών στο πρόσωπο του Αλ Φράνκεν καθώς τουλάχιστον δέκα Δημοκρατικοί γερουσιαστές, εκ των οποίων επτά γυναίκες, τον καλούν δημοσίως να παραιτηθεί από το αξίωμά του, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος του.

Εν τω μεταξύ, το Associated Press αναφέρει ότι το γραφείο του ανακοίνωσε πως ο Αλ Φράνκεν θα προβεί την Πέμπτη σε δηλώσεις, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Ο Αλ Φράνκεν έχει ζητήσει συγγνώμη για τη δημόσια συμπεριφορά του και έχει δηλώσει ότι θα συνεργαστεί με την Επιτροπή Δεοντολογίας που ερευνά την υπόθεση των καταγγελιών.

Οι γερουσιάστριες Κίρστεν Γκίλιμπραντ, Μάγκι Χάσαν, Μάτζι Χιρόνο, Κλερ Μακάσκιλ, Καμάλα Χάρις, Τάμι Μπόλντουιν και Πάτι Μάρεϊ ζήτησαν την παραίτησή του, με διαφορά λεπτών η μία από την άλλη. Ακολούθησαν τρεις άνδρες, οι γερουσιαστές Μπομπ Κάσεϊ, Τζο Ντόνελι και Σερόντ Μπράουν.

«Το καλύτερο για τη χώρα μας θα ήταν αν ο Αλ Φράνκεν έστελνε ένα μήνυμα ενάντια στην κακομεταχείριση των γυναικών της κοινωνίας μας και δήλωνε την παραίτησή του» τόνισε η Κίρστεν Γκίλιμπραντ.

«Σήμερα ζητώ από τον συνάδελφό μου τον Αλ Φράνκεν να αποχωρήσει. Πάλεψα να πάρω αυτήν την απόφαση επειδή είναι καλός γερουσιαστής και τον θεωρό φίλο. Αλλά αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του και την κακομεταχείριση γυναικών», έγραψε η Χιρόνο.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες πολλοί πολιτικοί έχουν κατηγορηθεί για απρεπή συμπεριφορά, όπως ο Δημοκρατικός βουλευτής Τζον Κόνιερς, ο οποίος παραιτήθηκε και ο Ρεπουμπλικάνος Ρόι Μουρ, που είναι υποψήφιος στην Αλαμπάμα για τη Γερουσία.

Πηγή: skai.gr